Virtuális együttműködés: ezúttal magunkról írunk!

No comments

Krisztina írása

Mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, hogy a virtuális asszisztensekkel kapcsolatban a legnagyobb bizonytalanságot az ügyfelek számára rendszerint a virtuális munkavégzés okozza, azaz, hogy nem vagyunk fizikálisan jelen.

 

Nekem meggyőződésem, hogy a virtuális szó annak idején nagyon modernnek számított. Ugyanakkor mostanában mintha már csak problémát okozna, mert már magának a szónak a hallatán kétségek merülnek fel az emberekben. Ki tudja kivel van dolgom, vajon mit csinált eddig, hogyan fog átverni, hogyan fogok vele egyáltalán komunikálni, és egyáltalán hogyan lehetséges ez az egész virtuális együttműködés.

Ezért is írtunk már ezt megelőzően is egy cikket erről, hogy bemutassuk a virtuális együttműködést, és azt gondoljuk, hogy ez a cikk Nektek is hasznos lehet. Amikor az ügyfél felkeres, és előjönnek a kételyek, azonnal felvázolhatjátok neki hogy mi és hogyan fog történni. Sőt, erről egy saját cikket is írhattok, amit szükség esetén már küldhettek is a potenciális ügyfélnek!

Nyilván a bizalmatlanság idővel elmúlik, hiszen az ügyfeleid jobban megismernek, ahogy te is őket, és így már tudjátok hatékonyan kezelni a kommunikációt. Persze problémák mindig adódhatnak, de ha higgadtan kezelitek a dolgot és mindent megbeszéltek, akkor nincs olyan probléma, ami ne lehetne megoldható.

Mindig gondoljatok arra, hogy a sok rossz hír ellenére ezen a földön sokkal több rendes ember él, és csak egy elenyésző százalék az, aki tudatosan a mások kárát akarja (csak éppen erről a kis százalékról szólnak sajnos legtöbbször a hírek…).

Sokakat meglepett a hír, hogy több mint egy év közös munka után találkoztunk végre személyesen is a VA Tréning másik alapítójával, Judittal.

Úgy gondoljuk, hogy mi is jó példa vagyunk arra, hogy több ezer kilométer távolságból is lehet virtuális együttműködést kiépíteni és fenntartni, és együtt létrehozni valamit.

Nem tudjuk hogy ennek vannak-e karakterbeli okai (vagy misztikus, a csillagokban megírt előzményei 🙂 ). Abban azonban biztosak vagyunk, hogy sikerült kialakítanunk egy olyan rendszert, ami mindkettőnknek megfelel, és a nehézségek (kisgyerekek, család, saját vállalkozás) ellenére is működik, immáron 2 éve.

Megpróbáltuk összegyűjteni azokat a tényezőket, amik szerintünk segítettek és segítenek mind a mai napig abban, hogy továbbra is változatlan intenzitással tudjunk dolgozni a VA Tréning projekteken:

 

 • A feladatokat a tudásunk és képességeink szerint osztottuk szét
 • Néha talán az egyikünkre több feladat jut, de hosszú távon megpróbáljuk egyensúlyban tartani az kötelezettségeket
 • Mindenkinek lehet és van ötlete, amit bátran megoszthat a másikkal
 • A fenti a kételyekre ugyanígy vonatkozik
 • Sohasem döntünk egyedül
 • Hetente beszélünk, de ha kell, naponta többször is egyeztetünk
 • Mindig higgadtan és tisztelettel beszélünk egymással
 • Nem feltételezünk rosszat a másikról
 • Egy cipőben járunk (pl. tudjuk, hogy mennyi be nem tervezett dolog történhet a gyerekek miatt, ez pedig segít megértőnek lenni minden szituációban)
 • Már az elején eldöntöttük a fő irányelveket, és hogy a lehető legpozítivabb hozzáállást szeretnénk képviselni
 • Azt is eldöntöttük már az elején, hogy milyen típusú dolgokat nem áll szándékunkban csinálni / milyen hozzáállástól szeretnénk biztosan távol tartani magunkat
 • Időnként megosztjuk egymással a magánéleti dolgainkat is, tehát bármiről tudunk beszélni
 • Soha nem volt téma a vallási vagy politikai hovatartozás, de a hasonló erkölcsi alapok igen.

 

Neked milyen tapasztalataid vannak a virtuális együttműködéssel kapcsolatban?

 

Elhatároztad magad? Készen állsz, hogy elkezdd építeni a saját, sikeres és jövedelmező Virtuális Asszisztens vállalkozásodat? Akkor válassz a kimondottan erre a pályára készülők számára összeállított tanfolyamaink közül, amelyek segítenek a biztos indulásban!  🙂

További információkért kattints ide: LINK

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaVirtuális együttműködés: ezúttal magunkról írunk!

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.