Virtuális Asszisztens riport Saccani Ágival – Pronti Virtuális Asszisztens

No comments

Egy ideje nem jelentkeztünk új riporttal, amelyben már sikeresen működő Virtuális Asszisztenseket mutatunk be, mert a GDPR-ral és a különböző tudásanyagokkal kapcsolatos cikkek kaptak nagyobb hangsúlyt. Most viszont ismét bemutatunk Nektek egy nagyon inspiráló VA-t, Saccani Ágit. Ágiról fontos tudni, hogy nem olyan régen indult el a Virtuális Asszisztens úton, viszont nagyon gondosan előkészítette a vállalkozását, és minden, amit elkészít ennek keretében, komoly munkáról és igényességről tanúskodik (a csoportunk tagjai még emlékezhetnek például, amikor az új, saját maga által készített honlapja bemutatásakor mindnyájunkat teljességgel lenyűgözött). Így most fogadjátok szeretettel az Ő történetét! 🙂

 

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként?

Ági: 2017 novemberében kezdtem el mellékállásban, a saját vállalkozásomat pedig 2018 márciusában indítottam el.

VA Tréning: Hol dolgoztál előtte, milyen cégeknél, munkakörökben vagy iparágban?

Ági: Több évig dolgoztam ügyfélszolgálatosként. Először a Transcom Kft.-nél, ahol a Skype projektjükben végeztem emailes ügyfélszolgálati munkát angol nyelven, majd amikor ez a munkahely megszűnt, némi keresgélés után a Royal Canin Kft.-nél helyezkedtem el. Itt is ügyfélszolgálatosként kezdtem, de ez a munka már jóval összetettebb volt, a telefonok, emailek megválaszolása, és a napi rendelésfelvétel mellett sok egyéb adminisztratív teendő is volt, illetve részben menedzserasszisztensi feladatokat is elláttam. Két év után váltottam cégen belül, kereskedelmi képviselő lettem, és az állatorvos partnereinkkel ápoltam az üzleti kapcsolatot.

Közben megismerkedtem olasz férjemmel, akivel 2014-ben házasodtunk össze. Úgy döntöttünk, hogy kiköltözöm hozzá Olaszországba, így felmondtam a munkahelyemen, és új életet kezdtem.
Olaszországban azonban a munkaügyi helyzet korántsem rózsás, ráadásul nem egy nagyvárosban, hanem vidéken, a hegyekben élünk, így a munkalehetőségek eléggé beszűkültek. Nem találtam munkát a próbálkozásaim ellenére sem, és nem tudtam, hogyan tudnék ebből a helyzetből kitörni.

Ekkor találkoztam a Virtuális Asszisztens fogalmával gyerekkori barátnőm, Lukáts Andi révén, akinek ekkor már működött a vállalkozása. Nagyon tetszett az ötlet, és tudtam, hogy megtaláltam azt a munkát, amivel foglalkozni szeretnék.

VA Tréning: Miért döntöttél úgy, hogy ez a szakma lesz számodra a jövő?

Ági: Már foglalkoztatott egy ideje a gondolat, hogy belekezdjek valamibe, magamnak teremtsek munkahelyet, de nem tudtam, mi legyen az. Amikor találkoztam ezzel a szakmával, rögtön összeállt a kép.

Nagyon szeretem, hogy egy Virtuális Asszisztens munkája sokrétű, így sosem válik unalmassá. Azt csinálom, amit szeretek, és amiben jó vagyok, ráadásul otthonról dolgozhatok, kötetlen munkaidőben. Képességeimet és eddigi tapasztalataimat kamatoztatva valódi segítséget tudok nyújtani ügyfeleimnek, akik ezért nagyon hálásak.

VA Tréning: Vissza tudsz emlékezni, hogy ki/mi inspirált a kezdeteknél?

Ági: Lukáts Andi (Az Adminisztrátor) volt az, aki rengeteget segített nekem a kezdeteknél, és a mai napig sokat tanulok tőle. Tény, hogy gyerekkori barátnők vagyunk, de az ő önzetlensége jó példa arra, hogy ádáz versengés helyett akár együtt is lehet működni a konkurenciával. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen mentorom van. (A VA Tréning riportsorozatában Lukáts Andit interjúvoltuk meg egyébként anno elsőként, Róla ITT olvashattok – a szerk.)

Ezen kívül sok külföldi oldalt, blogot is követek nem csak Virtuális Asszisztens témában, hanem online vállalkozás, marketing, és ehhez kapcsolódó témakörökben. Nagyon sok jó forrás van az interneten, így találtam rá a VA tréning oldalra is.

VA Tréning: Mi volt számodra a legnagyobb kihívás ezzel az új pályával kapcsolatban?

Ági: A vállalkozás elindítása. Sosem voltam vállalkozó, és amennyire izgalmas ez az életforma, legalább ugyanannyi kihívással is jár. Alapvetően introvertált személyiség vagyok, így vállalkozóként bőven túl kell lépnem a komfortzónámon. Sosem szerettem a középpontban lenni, magamat reklámozni, de a vállalkozósdihoz ez elengedhetetlen. Ennek viszont az a természetes hozadéka, hogy ha apránként is, de nő az ember önbizalma, és az a bizonyos komfortzóna kitágul. Sokkal jobban merek új dolgokba belevágni, vagy amire korábban azt mondtam volna, hogy „á, ez nekem nem megy…”, arra most azt mondom, „próbáljuk meg”!

A másik nagy kihívás az, hogy bár egyre többen vagyunk, a Virtuális Asszisztens szakma még gyerekcipőben jár Magyarországon, így sok vállalkozó még nincs tisztában a lehetőséggel, és azzal, hogy mekkora segítséget jelenthet nekik egy Virtuális Asszisztenssel való együttműködés.

VA Tréning: Mit szeretsz a legjobban abban, ahogy most dolgozol?

Ági: Nem tudok egyet kiemelni, sokmindent szeretek benne. Például azt, hogy sokféle ügyféllel hoz össze ez a munka, és mindenkinek megvan a saját története: hogy honnan jött, miért választotta ezt az utat, mik a céljai. Ezekből rengeteget lehet tanulni.

Szeretem, hogy nem kell ingáznom egy munkahelyre, hogy bárhonnan tudok dolgozni, ahol van internet. Bár Olaszországban élek, magyar ügyfelekkel dolgozom, így kicsit olyan, mintha otthon lennék, és ez enyhíti a súlyos kétoldali honvágyamat. 🙂

Ebben a szakmában folyamatosan fejlődni kell, így új dolgokat tanulok nap mint nap, amiket aztán hasznosítani tudok a munkámban.

VA Tréning: Mik a terveid a jövőre nézve?

Ági: A vállalkozásom még fiatal, így egyelőre szeretnék egy jól működő, stabil vállalkozást kiépíteni. A Virtuális Asszisztens szakma gyorsan fejlődik Magyarországon, ezért ha eljön az ideje, mindenképpen bővítenék. Terveim között szerepel, hogy külföldi ügyfelekkel is dolgozzak, ennek érdekében folyamatosan fejlesztem az angol és olasz nyelvtudásomat.

Van ezen kívül egy-két hosszabb távú terv a tarsolyomban, de ezekről most még nem árulnék el többet.

VA Tréning: Van esetleg bármi más, amit szeretnél megemlíteni?

Ági: Nagyon köszönöm a VA Tréningnek az interjút, és hogy veletek együtt népszerűsíthetem ezt a szakmát! 🙂

 

Ha többet szeretnél megtudni Ágiról, akkor a következő linkekre kattintva teheted ezt meg:

Web: www.prontiva.com

Facebook: www.facebook.com/ProntiVirtualisAsszisztens/

Elhatároztad magad? Készen állsz, hogy elkezdd építeni a saját, sikeres és jövedelmező Virtuális Asszisztens vállalkozásodat? Akkor válassz a kimondottan erre a pályára készülők számára összeállított tanfolyamaink közül, amelyek segítenek a biztos indulásban! További információkért kattints IDE!

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaVirtuális Asszisztens riport Saccani Ágival – Pronti Virtuális Asszisztens

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.