Virtuális Asszisztens riport Polgári Edit – Essistance

No comments

Amint azt már a múltkori cikkünkben említettük, jó ideig nem jelentettünk meg sikeres Virtuális Asszisztensekkel készült riportokat, így most igyekszünk pótolni a lemaradást (hiszen inspirációból és érdekes történetekből nincs hiány 🙂 )! 

Ebben a riportunkban egy nagyon profi, és jelentős tapasztalattal rendelkező VA-t mutatunk be Nektek, aki mindezek mellett magas szintű nyelvtudással is büszkélkedhet: ő nem más, mint Polgári Edit, és most Róla olvashattok!

 

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként?

Edit: 2017. szeptembere óta működöm hivatalosan is VA-ként. Ezt már megelőzte egy 4 hónapos időszak, amikor az egyik barátomnak segítettem be e téren, aki azóta is az egyik legnagyobb ügyfelem.

VA Tréning: Hol dolgoztál előtte, milyen cégeknél, munkakörökben vagy iparágban?

Edit: A karrierem legelején Franciaországban, majd Angliában éltem és egy induló vállalkozásnál dolgoztam marketingesként. Hazatérve közel 8 évet dolgoztam multinacionális környezetben egy francia multinál, a Decathlonnál. Itt több területen: kommunikáció, kereskedelem, ügyvezetői asszisztens, majd ún. stratégiai vezető voltam a felsővezetői csapatban.

VA Tréning: Miért döntöttél úgy, hogy ez a szakma lesz számodra a jövő?

Edit: Az élet hozta így, a gyerekek születése és a budapesti agglomerációba költözés hozta magával, hogy újra kellett definiálnom magamat. Mindig is szerettem volna kipróbálni magam önállóan, a saját lábamon megállva (vállalkozó családban nőttem fel, így ez nem áll tőlem távol). Emellett a lehető legjobbkor jött ez az ötlet és legjobban is sült el. Nagyon szerettem a korábbi munkámat, ám a gyerekek mellett a következő 3-4 évben nem tudtam vállalni azt a fajta munkát, amit továbbra is szívesen csináltam volna a Decathlonnál. És itt nem a túlórákra gondolok, mivel rendkívül családbarát a cég (az első kisfiam után is részmunkaidőben mentem vissza viszonylag korán), sokkal inkább a munkával járó rendszeres meetingekre, külföldi utakra és a napi munkába járásra. Leginkább ezt az utóbbit szerettem volna kiváltani egy itthonról végezhető, mégis szakmai kihívást jelentő munkával.

VA Tréning: Vissza tudsz emlékezni, hogy ki / mi inspirált a kezdeteknél?

Edit: Legelőször egy angliai barátomtól hallottam a VA fogalmat, aki még 2016-ban küldött tovább egy levelet nekem, hogy „ha van két perced nézd ezt meg, mert Neked találták ki”. Akkor fél percet szántam a dologra, de eltároltam valahol az agyam legmélyén.

Olyan 4-5 hónapos volt a második kisfiam, amikor kezdett hiányozni a szellemi kihívás. Hetekig agyaltam, hogy mégis mit tudnék itthonról csinálni, amikor is meglátogatott minket a férjem egyik Angliában élő barátja. Ő saját vállalkozást vezet kint. Az este során számtalanszor elmondta, hogy „az asszisztensem így, meg az asszisztensem úgy…” Őszinte a viszonyunk, így megkérdeztem, hogy most csak fel akar vágni előttünk, hogy neki már annyira megy, hogy asszisztenst is vett fel, vagy miről is van szó pontosan. VA-ról beszélt természetesen és akkor kezdett összeállni a kép.

Beleástam magam, sokáig kapcsolatban voltunk, hogy neki mik a tapasztalatai (ő fiverr-es indiaiakkal és filippínókkal dolgozik, így van rossz és jó tapasztalata is bőven). Szétnéztem, hogy itthon kik dolgoznak már VA-ként és arra jutottam, hogy ez nekem is menne. De a legnagyobb motiváció az volt, hogy szembejött velem egy fiataloknak szóló pályázati felhívás vállalkozás indítására. Ebben már konkrétan meg kellett nevezni a vállalkozási tevékenységet, hiszen erre kellett az üzleti-, pénzügyi és humán tervet egyaránt megírni. A pályázat nyert, így aztán már nem volt visszaút… 😊

VA Tréning: Mi volt számodra a legnagyobb kihívás ezzel az új pályával kapcsolatban?

Edit: Megélni azt, hogy egyedül vagyok. Ez nagyon furcsán hangozhat, hiszen pont arra vágytam, hogy ne kelljen számomra kevésbé fontos meetingekre járnom, ne kelljen napi szinten ingáznom, stb., mégis a vállalkozás elején nagyon nehéz volt. Kellenek „lelki társak”, akikkel át lehet beszélni mindazt, ami foglalkoztat, ami aggaszt, ami örömöt nyújt. Emellett mindig csapatban dolgoztam, embereket irányítottam, projekteket vezettem, amikbe különböző embereket vontam be és most itt voltam egyedül, hogy kitaláljam merre is menjek. Nagyon sokat segített az egyik barátom, aki ugyancsak akkor kezdte a vállalkozását és tudtuk lelkileg és stratégiailag is segíteni egymást.

VA Tréning: Mit szeretsz a legjobban abban, ahogy most dolgozol?

Edit: Azt, hogy egyedül vagyok és nem kell sehova se eljárnom! 😊 😊 😊 Ez így teljesen nem igaz, de tény, hogy a kezdeti nehézség abszolút átfordult előnnyé. De köszönhető ez annak, hogy nagyon jó ügyfelek találtak meg és többükkel nemcsak szakmai, de lelki támaszai is vagyunk egymásnak. Természetesen főleg én nekik, de én is van, amit megbeszélek velük azzal kapcsolatban, hogy mit látnak belőlem, szerintük merre tovább, mi fekszik nekem igazán. Emellett nagyon figyelek én is és ők is a rendszeres visszajelzésre, ami segít tartani az irányt (a multis berögződések milyen jól jönnek most 😊 ). Egyedül vagyok, de minden nap van valakivel megbeszélésem. Emellett heti 2 nap eljárok egy közösségi irodába is, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember nyitott, érdeklődő, komfort zónáját elhagyni tudó maradjon. Arról nem beszélve, hogy a kapcsolatok építése és a tájékozódás miatt is kell ez.

Emellett nagyon szeretem, hogy rengeteget fejlődök. Korábban azt gondoltam, hogy a multis környezet az, ami a leginkább elősegíti az ember személyiségének a formálódását és a szakmai fejlődését. Rengeteg hasznos képzésen vettem részt anno, sok helyre eljutottam, amit én nem tudnék még most megfizetni. Ugyanakkor, ha az ember vállalkozó lesz, egy percre sem pihenhet. Nem mondhatod azt, hogy ehhez abszolút nem értek, mert mindenhez muszáj picit érteni, legalább, hogy átlásd a feladat súlyát, árát, minőségét. Csak így lehet felelősséggel továbbadni az ügyfelek munkáját is további alvállalkozóknak. Fontos az is, hogy VA-ként nemcsak az ügyfél által adott feladatokat végzed el, hanem közben építed a saját vállalkozásodat is. Ez jelenti az üzleti rendezvényeken való reprezentatív megjelenést, a kiállást, az önmarketinget, a vállalkozásod marketingjét, stb. Így rengeteget tanultam az elmúlt egy évben és rátaláltam új területekre, amiket nagyon szeretek és azt gondolom, hogy ügyes is vagyok bennük.

VA Tréning: Mik a terveid a jövőre nézve?

Edit: 2017 szeptemberében, amikor elkezdtem ezt az egészet, azt mondtam magamnak, hogy 1 éven belül szeretnék annyi állandó ügyfelet, hogy lássam, hogy van ebben jövő. Ha nem, visszamegyek a munkahelyemre. A helyzet már most, így 8 hónap után is stabil, csakis állandó ügyfeleim vannak, minőségi megbízásokkal, jó ideje már nem is bírom egyedül, így 3 szuper lány és egy srác segítenek be különböző területeken. Szeptemberre szeretném elérni, hogy csak annyit dolgozzak, amennyit szeretnék és este ne úgy köszönjek el a srácoktól, hogy „Mókusok most már alvás, mert anyának még menni kell dolgozni”.  Emellett pedig nyilván megvan az anyagi cél is, hogy mennyi pénzt szeretnék ebből a vállalkozásból, amiért megéri nekem ezt csinálni egy multis fizetéssel szemben.

VA Tréning: Van esetleg bármi más, amit szeretnél megemlíteni?

Edit: Igen, én csak biztatni tudok mindenkit, aki szeretne ebbe belevágni és úgy érzi, hogy van benne elég vállalkozószellem, akarat és önismeret. A piac már érett rá itthon is (nekem külföldi és magyar ügyfeleim egyaránt vannak). Van különbség, de nagyon jól lehet már a magyar ügyfelekkel is „távmunkázni”, egyre többen keresik ezt a fajta szolgáltatást, mindössze meg kell találnia mindenkinek a maga helyét ezen a palettán.

 

Ha többet szeretnél megtudni Editről, akkor a következő linkekre kattintva teheted ezt meg:

Web: www.essistance.hu

Facebook: www.facebook.com/Essistance-879051995577699

 

Elhatároztad magad? Készen állsz, hogy elkezdd építeni a saját, sikeres és jövedelmező Virtuális Asszisztens vállalkozásodat? Akkor válassz a kimondottan erre a pályára készülők számára összeállított tanfolyamaink közül, amelyek segítenek a biztos indulásban! További információkért kattints IDE! 🙂

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaVirtuális Asszisztens riport Polgári Edit – Essistance

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.