Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

No comments

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként?

Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom kisebb projektekkel és megbízásokkal. Azóta csak egyre feljebb lépkedtem a létra fokain, fejlődtem, és gyűjtöttem a jó és rossz tapasztalatokat mind a mai napig. Hatodik éve vagyok VA vállalkozó és ezt most már semmiért sem cserélném el.

VA Tréning: Hol dolgoztál előtte, milyen cégeknél, munkakörökben vagy iparágban?

Lilla: Eredetileg díjugrató olimpiai lovasnak és állatorvosnak készültem!   Az állatorvosi pályáról elég hamar sikerült lemondanom, de a lovaglás 14 éves koromtól a munkám és szenvedélyem lett (megjegyeznem egyik sem olyan szakma, ami közel állna az irodai munkához). Miután realizálódott bennem, hogy jól megélni nem fogok tudni a lovaglásból és egyetlen porcikám se kívánja a -20 fokos téli napokat kemény 6 év után, arra a döntésre jutottam, hogy váltanom kell.

Fontosnak tartottam, hogy olyan munkát vállaljak ahol tanulhatok, valamint felhasználhatom a nyelvtudásom. A lovas szakma által sikerült eljutnom több, mint 6 országba és  megtanultam folyékonyan angolul és spanyolul, valamint középszinten németül is. Így haza kerülésem után elég könnyen ment a bekerülés bármelyik multihoz szinte nulla ügyfélszolgálatos vagy adminisztratív tapasztalattal. Többek között ez adta az önbizalmat, hogy belevágjak a saját vállalkozásba, és ugyanazt a munkát végezzem el otthonról egy olyan cégnek, akinek a profilja még akár tetszik is. Így elég hamar otthagytam a “multis” környezetet. Összegezve tehát, nem sok közöm volt az irodai élethez és a számitógép használathoz professzionálisan addig.

VA Tréning: Miért döntöttél úgy, hogy ez a szakma lesz számodra a jövő?

Lilla: A mai napig nem gondolom, hogy véglegesen megtaláltam azt a szakmát amit 10, vagy akár 20 évig fogok örömmel végezni. Irodában ülni – bárhol is legyen az – bevallom nem érzem az életcélomnak. Viszont fontos szempont volt, hogy fejlődjek. Szeretek segíteni az embereken, így mindig próbálom megtalálni azt a megbízót illetve projektet ami testhezálló, esetleg állatokkal, vagy emberek segítésével foglalkozik. Szinte hihetetlen, de a sors mindig úgy intézi, hogy valami kísértetiesen hasonló jöjjön az utamba, mint amit épp megálmodok magamnak. Így most ezzel teljesen kiegyensúlyozottnak érzem magam, de a terveim, hogy merre is szeretnék tovább mozdulni, már megvannak 🙂

VA Tréning: Vissza tudsz emlékezni, hogy ki/mi inspirált a kezdeteknél?

Lilla: Hogyne 🙂 , a férjem! Sikeres üzletember, és hihetetlen tapasztalattal bír az üzletvezetés és fejlesztés témában. Emlékszem mindig mondta, hogy majd egyszer csak annyi megkeresés és munka lesz, hogy nem fogom bírni. Sőt, figyeljem meg, hogy még én fogok másnak is munkát adni. Akkor ezt még jó viccnek gondoltam. Ma már persze nem 🙂 . Ja, és hozzáteszem valóban így is lett!

VA Tréning: Mi volt számodra a legnagyobb kihívás ezzel az új pályával kapcsolatban?

Lilla: Kihívások folyamatosan jönnek. Mindig valami újat keresek, vagy jobbat, és ezzel jön a kihívás is. Először meg kellett tanulnom az időt jól beosztani. Ezzel gondolom más is így van és volt. Belefér egy gyors bevásárlás, háztartás itt-ott, egy kis lakberendezési blog olvasgatása, csak egy rövid chat a tesómmal vagy egy barátnővel, és máris elmentek órák, a munka pedig még mindig nincs kész. Kihívás volt az irodát valóban annak is kezelni, hogy a munka benn maradjon, és ne a nappaliban folytassam tovább olvasás, vagy családi beszélgetés helyett. A vacsora közben ne a telefonom figyeljem, hogy mégis ki akar zaklatni este, hogy valami sürgős feladat lenne… . Évek kellettek, hogy mindent jól beosszak, megtanuljam kizárni a felesleges gondolatokat és az aggodalmaimat. Ez kellett ahhoz, hogy eljussak idáig.

VA Tréning: Mit szeretsz a legjobban abban, ahogy most dolgozol?

Lilla: Tömören és röviden, mindent. Nem kell dugóban töltsek napi 2 órát, és olyan meleget rittyenthetek az irodában, hogy akár bikiniben is dolgozhatnék. Az iroda ablaka a kerti Karibi-jellegű bárunkra és bambusz “erdőre” néz, így kilátásban sem szenvedek hiányt. Ebédelni nem szoktam órakig, de ha éppen jó idő van és a kutyáimnak elege van az irodai lebzselésből, akkor felkapom a futócipőt és irány sétálni a közeli rétre. Kell ennél jobb?

Amúgy szigorú vagyok magammal szemben, és megpróbálok korán reggeltől a munkára fókuszálni, mivel úgy érzem az a legproduktívabb napszakom, de utána mehet a szórakozás és saját projektekkel való foglalatoskodás. Megvan az egyensúly, ami engem is kiegyensúlyozottá tesz.

VA Tréning: Mik a terveid a jövőre nézve?

Lilla: Az elmúlt 2-3 hónapban drasztikusan szabadultam meg minden olyan munkától ami nem tetszett, vagy esetleg kevés időm volt rá, és emiatt sose bontakozhatott ki teljesen a kreativitásom benne. Így miután ezt leépítettem, most kezdek újra tervezni, már nagyobb és átgondoltabb “szervezetként”. Két komoly projekt van idén amiben részt vehetek, ezek nagyon inspirálnak. Ugyanakkor ideje visszaadni a jóból, és ezért szeretnék foglalkozni fiatalok tanácsadásával, tanításával is. Nem feltétlenül szűkítem le a kört csak fiatalokra, de mivel büszkélkedhetek egy 15 éves kamasszal a háztartásban, így próbálok jó példa lenni neki és mások számára is.

Szeretnék több feladatot is outsource-olni, azaz más virtuális asszisztensnek kiadni, hogy tapasztalatot szerezhessenek, kipróbalhassák magukat és egy pár jótanáccsal útra indítsam őket a saját vállalkozásukban.

VA Tréning: Van esetleg bármi más, amit szeretnél megemlíteni?

Lilla: Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy belekezdjen egy olyan életformába ami Neki jó. Legyen az a VA szakma, vagy horgolás, esetleg e-commerce üzlet kiépítése, biogazdálkodás, kutyakozmetika, benzinkutas vagy akár filmkészítő is, de SZERESSE. Azt hiszem ez a lényeg! Elégedettek és boldogok legyünk abban, amit minden nap csinálunk. Mert akkor semmit sem kell vagy muszály, hanem a mi választásunk a nap végén, hogy mikor és mennyit is szeretnénk vállalni. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél velem dolgozni, és kíváncsi vagy arra miben tudok segíteni, tanácsot adni, akkor feltétlenül keress meg. Számomra ez a legnagyobb dicséret!

Lilla Facebook profilja: https://www.facebook.com/lilla.kovacs.9699

Lilla email cìme: assist.kovacs@gmail.com

Elszántad magad? Szeretnél belevágni? Akkor szívből ajánljuk neked a Vállalkozás Tervezési Tanfolyamunkat , amelynek célja, hogy segítsen átgondolni a vállalkozásod megtervezésének lépéseit. Emellett végigvezet az üzleti tervezés és üzleti modellezés folyamatán is, így a tanfolyam végére összeáll a saját, konkrét üzleti terved!

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaVirtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Virtuális Asszisztens 2019

Miért éri meg 2019-ben is Virtuális Asszisztensnek lenni?

  Azt hiszem abban mind egyetértünk, hogy 2018-ban is szemmel látható volt a Virtuális Asszisztens szakma ismertségének és népszerűségének a növekedése világszerte. Idén Magyarországon is egyre többen találkoztak ezzel a kifejezéssel (talán részben a mi munkánknak is köszönhetően) és tudtak meg többet arról, hogy mit is jelent ez. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a 2019-es év

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.