Tervezd meg a vállalkozásod!

No comments

Akik régóta követnek, tudják már, hogy a tervezés és a szervezés az egyik kedvenc területem.

Ebben a cikkben megpróbáltam összeszedni a vállakozás beindítást megelőző tervezési fázis legfontosabb elemeit. Nem business plan, inkább egy operatív terv, ami azért fontos, mert egyrészt ebben a fázisban rengeteg gondolat kavarog mindenki fejében, másrészt nagyon könnyű a hatalmas lelkesedésből a totális semmittevésbe zuhanni.

Az egyik legfontosabb téma szerintem a pozitív hozzáállás, vagy mai divatos szóval élvén pozitív mindset.

Az egyéni siker kulcsa, mind a vállalkozás területés, mind a magán életben. De miről is van szó? Fejlődés fókuszú szemléletmódról!

Hogyan alkalmazhatod a vállalkozásodban?

  • Határozd meg azt a szintet ahová elszeretnél jutni
  • Melyik az a három legfontosabb tulajdonság ami az azon a szinten lévő embereket jellemzi
  • Koncentrálj erre a három tulajdonságra, és gyakorold minden nap
  • Viselkedj úgy, mintha már azon a szinten élnél

Tudatosítsd magadban a legmélyebb belső vágyadat, hogy mit és miért szeretnél elérni.

Légy kitartó! Nem feltétlenül kell rengeteg időt áldoznod a tervezésre, a lényeg, hogy kitartó légy. Napi fél óra, havi szinten felér két egész munkanappal!

A tévedéseidet ne éld meg kudarcként. Minden apró hiba egy következő sikeres lépés előkészítésére szolgál!

Helyettesítsd a rossz szokásaidat eredményt növelő hasznos szokásokkal. Mint pédául heti 3 alkalommal 1 óra gyaloglás, heti 1 könyv elolvasása, hála napló, napi max 30 perc facebook és így tovább.

A tervezéshez jól jöhet néhány hasznos alkalmazás , mint például a trello. Már több cikket is írtam (https://vatrening.com/privat-es-szakmai-projektkezeles-hatekonyan-trello-val/) erről az ingyenes applikációról, mely tökéletes egy operatív terv összeállítására, és a projekt követésére is.

Ha előnyben részesíted a papírt és a ceruzát, azt tanácsolom hogy rajzolj gondolat térképet(mind map) és szervezd a teendőket a legfontosabb kulcsszavak köré. Ez egy nagyon kreatív módszer arra, hogy “térképet” csinálj a gondolataidról, gyorsan és egyszerűen. A leglényegesebb, hogy vizualizálja a problémát, az adott témát. Mivel legtöbbünk agya vizuálisan működik, ez hatalmas előny. Segítségével rendszerezheted az ötleteket, tényeket, feladatokat.

Természetesen utána kell járnod a jogi és adminisztratív kérdéseknek, ehhez a csoportban(https://www.facebook.com/groups/vatrening) már többször is ajánlottunk hasznos tippeket.

A vállalkozás megtervezésére több időt kell szánnod, hiszen a „kinek mit és hogyan” adjak el, a vállakozás sikerességét hosszú évekre meghatározza. Ezért amikor azon gondolkoztunk, hogy milyen tananyaggal segítsük a követőinket, az első választás pontosan erre a témára esett. Nézz rá a VA tréning által fejlesztett és publikált tanfolyamokra(https://vatrening.com/va-trening-tanfolyamok/)

Ne feledkezz el róla, hogy ez a szakma az örök tanulásról szól. Ezért is fontos, hogy kövesd a csoport((https://www.facebook.com/groups/vatrening) heti posztjait és hogy rendszeresen olvass a szakma fejlődéséről. Kezdetnek íme egy cikk, amelyben pont a Va-knak szóló legfontosabb könyveket ajánlottuk. https://vatrening.com/41-konyv-amit-minden-virtualis-asszisztensnek-el-kell-olvasnia/

A „hogyan” után az egyik legnagyobb dilemma a „mikor”. Természetesen mindenkinek magának kell átgondolnia, hogy melyek a személyes prioritások, de azért talán ez a tavaly írt cikkem ebben a témában is segíthet. https://vatrening.com/mikor-inditsam-be-vallalkozasomat-krisztina-7-pontos-utmutatoja/

A tervezés nemcsak a vállalkozás beindítás előtt fontos, hanem a későbbiekben is, amikor a tevékenységed életében változások következnek be, vagy egy újabb fejlődési szakaszba lépnél át. Nem beszélve arról, hogy a tervezés és szervezés az ügyfelekkel való munkához is elengedhetetlen.

Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nyugodtan a csoportban.

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaTervezd meg a vállalkozásod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.