Szeretnél digitális nomád lenni?

No comments

El tudod képzelni, hogy feladod az albérleted, vagy eladod a lakásod, megszabadulsz minden holmidtól, ami nem létfontosságú, és akár egy nagyobb utazótáskával nekivágsz, hogy felfedezd a világot, ahogy mindigis akartad? Nos, nagyjából ezt teszik azok, akik a digitális nomád életformát választják!

 

Hallottál már a digitális nomádokról? Még nem? Pedig egy egyre inkább népszerűvé váló trendről van szó, amelynek a Virtuális Asszisztensek is részesei, és így Te is az lehetsz, ha erre a pályára lépsz! Szóval mi is az, hogy digitális nomád? Elsőre talán viccesen és szokatlanul hangzik a megnevezés, de ugyanakkor ez a nagyon is találó angol kifejezés (digital nomad) egyenes fordítása. Azokat nevezzük így, akik alapvetően utazó életmódot folytatnak, és vállalkozóként az interneten keresztül, a fejlett telekommunikációs lehetőségek felhasználásával dolgoznak ügyfeleiknek. Tökéletes példái annak, hogy milyen elképesztő lehetőségeket jelenthet a távmunka, és a flexibilis munkavégzés, mekkora szabadságot adhat, és milyen különleges életvitelt tehet lehetővé.

Még mindig hihetetlennek tűnik? Pedig tényleg nem az! Ha belegondolsz, minden feltétel adott, hogy az interneten keresztül, kötöttségek nélkül dolgozz, lényegében bárhonnan bárhová. Utazás közben rengeteg hely van, ami a munkára is kiváló: internet kávézók, hotel szobák, illetve lényegében bárhol alkalmas lehet, ahol van megfelelő internet hozzáférés. Ha pedig van egy jó laptopod és egy okostelefonod is, akkor gyakorlatilag minden feltétel adott!

Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy az, aki ilyen életmódra szeretne váltani, jobb, ha ad magának időt a felkészülésre is, mivel ha egyik napról a másikra ugranál bele az ilyesmibe, az nem valószínű, hogy jól sülne el.

Sok különböző tippet lehet olvasni arról, hogy hogyan tudsz felkészülni a digitális nomád életvitelre, és mi is összegyűjtöttük a kedvenceinket (ízelítőként, a teljesség igénye nélkül):

  • Először is építs fel egy működő vállalkozást, ahol már eleve otthonról dolgozol (például Virtuális Asszisztensként!). Az utazás és a mindennapok megszervezése önmagában is elég nagy munkát fog igényelni, így jó, ha már bejáratott üzleted és meglévő ügyfeleid vannak, mikor útra indulsz!
  • Hagyj elég időt az adminisztratív teendők elintézésére! Mit értünk ezalatt? Ha hosszú útra indulsz, akkor mondd fel az albérletedet, vagy add ki a lakásod, hogy ne legyenek fix költségeid, mikor távol vagy. Hosszabbítsd meg az útleveled, váltsd ki a megfelelő egészségügyi kártyát (pl. EHIC) stb.
  • Gyűjts pénzt! Bármi közbe jöhet, netán rosszul sülhet el (késhet a fizetés, időszakosan kevesebb a munka stb.), így bizonyosodj meg róla, hogy van annyi tartalékod, amellyel biztonságban érezheted magad. Ha kikalkuláltad, hogy nagyjából mennyi lesz a havi büdzséd, akkor halmozz fel lehetőleg hat havi megélhetésnek megfelelő összeget, amihez csak akkor nyúlsz majd, ha feltétlenül szükséges. Így tényleg élvezheted majd az utazást, és meg tudsz bírkózni bármilyen felmerülő váratlan eseménnyel is.

Az is fontos kérdés, hogy honnan tudsz folyamatosan munkát szerezni, miközben úton vagy. Mindenképpen hasznos lehet, ha regisztrálsz a különböző online platformokon, ahol a szabadúszók számára hirdetnek meg különböző projekteket. A két legnépszerűbb ilyen a www.upwork.com és a www.freelancer.com. Emellett nagyon fontos a kapcsolati hálód folyamatos építése is, melynek legkiválóbb színtere a LinkedIn. Egy erős LinkedIn profil manapság már a szabadúszó vállalkozók eszköztárának egyik kötelező eleme.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy tovább olvass a témáról, akkor ajánljuk Vigh Bori oldalát, ahol rengeteg érdekes cikket és hasznos tippet találhatsz még a témáról!

Szeretnél digitális nomád lenni és elindítani a saját, jövedelmező Virtuális Asszisztens vállalkozásodat?

Akkor örömmel jelentjük, hogy az általunk fejlesztett Vállalkozás Tervezési Tanfolyam éppen Neked készült! 🙂 Az online végezhető kurzust a saját időbeosztásodhoz igazodva végezheted, a tananyag végére pedig összeáll a saját üzleti modelled és a konkrét terved!

Ha szeretnél sikeres online vállalkozást indítani, akkor a további részletekért kattints IDE!

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

adminSzeretnél digitális nomád lenni?

Related Posts

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Virtuális Asszisztens 2019

Miért éri meg 2019-ben is Virtuális Asszisztensnek lenni?

  Azt hiszem abban mind egyetértünk, hogy 2018-ban is szemmel látható volt a Virtuális Asszisztens szakma ismertségének és népszerűségének a növekedése világszerte. Idén Magyarországon is egyre többen találkoztak ezzel a kifejezéssel (talán részben a mi munkánknak is köszönhetően) és tudtak meg többet arról, hogy mit is jelent ez. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a 2019-es év

A megfizethető VA eszköztár

A megfizethető VA eszköztár

Mivel sokan gondolkodnak most azon, hogy elkezdik a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásukat, szerettem volna írni kicsit a sajátomról. Még pontosabban az eszközigényről és arról, hogy valójában mennyire kevés is elég az induláshoz.   Judit írása Emlékszem, először akkor gondolkodtam el ezen a témán komolyabban, amikor láttam az egyik Facebook csoportban egy posztot, ahol az volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.