Ki is az a két Virtuális Asszisztens, aki megosztja veled tevékenységének minden apró fortélyát? Bemutatkozunk!


Görög Judit Virtuális Asszisztens

Görög Judit Virtuális Asszisztens

Az életünk sokszor irányt vált, és még a legjobban tervezők is megtanulják idővel, hogy nem minden úgy alakul, ahogy azt terveztük, vagy elképzeltük – de ez egyáltalán nem baj! A férjem szokott rá emlékeztetni, hogy anno, a szobám falán lévő táblára London térképe volt kifüggesztve hosszú éveken át. Ez igaz, de soha nem gondoltam volna, hogy tényleg úgy alakul az életem, hogy Angliában élek majd a családommal.

Bár talán mégsem volt ez teljesen véletlen. Emlékszem arra a napra, amikor a szüleim megkérdezték, hogy melyik általános iskolába szeretnék járni. Felolvasták az információs anyagokat, és én a távolabbit választottam, mert ott már volt angol, és informatika tanítás. Figyelmeztettek persze, hogy a közeli iskola csak három perc séta, ahová én szeretnék menni, oda viszont minden nap buszozni kell, de én vállaltam. Azt hiszem mindig is ilyen voltam, elfogadtam a plusz nehézségeket, ha úgy éreztem, hogy cserébe tényleg valami többet, jobbat kapok, ami előre visz. És így is lett, az ottani évek, innen visszagondolva nagyon meghatározóak voltak.

Azóta is szerelem az angol és az informatika, amelyek mellé idővel csatlakozott a közgazdaságtan, és az üzlet. Emlékszem, hogy középiskolát a közgáz miatt választottam, és itt sem ért csalódás: imádtam mindent, ami a gazdasági élettel, a vállalkozásokkal kapcsolatos. Ezen keresztül még a számokat is sikerült megszeretnem, mert amíg csak élettelen szöveges feladatokat kellett megoldanom, ez nekem is kín volt, mint mindenkinek. Viszont amikor ezek számomra is fontos történetekhez kapcsolódtak, mint például a költségek összesítése, a nyereség kiszámítása stb., akkor felkaptam a fejem! Később a főiskolán pedig sok más mellett megismerkedtem az operációkutatással, és úgy éreztem, ez a legnagyszerűbb dolog a világon! …Igen, kissé mindig furcsa voltam…

Érdekes az, hogy az ember, ahogy halad az életében előre, csak igyekszik mindig a megfelelő döntést meghozni, úgy, hogy nem tudja, valójában hová is vezet az út. Innen nézve minden fontos mérföldkő egy darabja annak a kirakósnak, amelyből végül összeállt, hogy nekem a Virtuális Asszisztens szakma lesz az igazi. De persze egy dolgot kihagytam: az első munkahelyem (amelyet a sors, vagy talán a jó szemű HR igazgató jelölt ki a számomra) egy Vezető Személyi Asszisztens állás volt, amelyet a mai napig nem tudom, hogyan bízhattak rám pályakezdőként, de amibe ugyanakkor szívemet lelkemet beleadtam, és ez lett a tanult ismeretek mellett a másik nagy szerelem, és később választott karrier is.

Magyarországon imádtam a munkámat, viszont sokszor úgy éreztem, hogy azon a szinten, ahol vagyok, a karrier létra úgymond véget is ér. Ehhez képest fantasztikus volt látni, hogy Angliában a személyi asszisztens munka milyen nagyrabecsült, és nagyra értékelt. Idővel Cambridge-ben komoly hírnevet szereztem személyi asszisztensként, utolsó munkahelyem pedig maga a University of Cambridge volt, amely tényleg egy álom beteljesülése volt, minden szempontból.

Viszont akkor jött a nagy változás nálam is: megérkezett a kislányom. Ez új kihívást jelentett, hiszen itt mindössze kilenc hónap a GYES (és ebbe az időbe a szülés előtti időszak is beleszámít, amikor már nem dolgozunk). Előtte már volt két „rendes” munkahely között egy Virtuális Asszisztens vállalkozásunk egy üzlettársammal, amit azonban magán jellegű okok miatt egy sikeres év után meg kellett szüntetnünk. Ekkor úgy éreztem, hogy itt a lehetőség, és készen állok arra, hogy én magam, egyedül próbáljam meg felépíteni a VA vállalkozásomat.

Szerencsés voltam, mert már nagyon sok éve figyeltem a VA szakma alakulását, és volt konkrét vállalkozási tapasztalatom is, ami alapján tudtam, hogy mi működik, és mi nem. Mellétettem azt is, hogy én ki vagyok, mit szeretnék csinálni, és mi az, amiben tényleg én vagyok a legjobb, és megszületett a saját vállalkozásom!
Először egy ügynökségen keresztül is dolgoztam, majd pár hónap után teljesen a saját lábamra álltam. Nagyjából fél év kellett ahhoz, hogy elérjem azt a szintet a munka mennyiségét és az órabéremet is tekintve, amelyet kitűztem célul. Rendszeres ügyfeleim között vannak magyar és angol szakemberek is, amit szintén szerettem volna, így minden okom megvan az elégedettségre.

A kislányom hamarosan óvodába megy, én pedig örülök, hiszen eddig is rengeteg időt tölthettünk együtt, most pedig nem kell törnöm a fejem, hogy mikor, és hová megyek vissza dolgozni. Nagyon szeretem a munkámat, és az ügyfeleim nagyszerű emberek, akiktől rengeteget tanulok, és akiknek a sikeréért igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni.
Az én életemben így alakult ki az egyensúly, amire szerintem mindenki vágyik a szíve mélyén. Ha úgy érzed, ez a karrier a Te utad, akkor nem mondhatok mást, minthogy vágj bele! Mi pedig igyekszünk megadni minden segítséget, amellyel elérheted a vágyott sikert!
A holnapomat itt találod: www.proficientva.co.uk

virtualis asszisztens

Fekecs Krisztina Virtuális Asszisztens

Hosszú és kanyargós volt az út, de most a napsütötte Toszkánából írok, miközben olasz vörösbort kortyolgatok. Két kisgyerek mellett a saját vállalkozásomban dolgozom, sokat ugyan, de rugalmas időbeosztással, szóval minden okom megvan rá, hogy elégedett legyek az életemmel!

42 évvel ezelőtt születtem Keszthelyen, Hévízen nőttem fel, tehát sokáig a turizmusról szólt az életem. Voltam csendes társ több vendéglátó egységben, és rengeteget dolgoztam a hévízi Club Dobogómajor Timeshare hotelben, több mint 8 évig. Valahogy sosem gondoltam arra, hogy lehetne egy saját vállalkozásom is, mint ahogy arra sem mertem volna gondolni, hogy megvalósulhat az álmom, és Toszkánában élhetem a hétköznapjaimat.

Nem untatlak az önéletrajzommal, hiszen minden fontos állomást a karrierem szempontjából megtalálsz a LinkedIn profilomon.

Nem hiszek a meg nem érdemelt szerencsében, de abban igen, hogy ha kitartóan dolgozol a célodért, akkor eljön az a nap, amikor a szerencse is melléd szegődik. Talán ezért is esett úgy, hogy amikor Olaszországba érkeztem  nem ismertem ugyan senkit, viszont két hónap után mégis a Ferrari-ban kaptam munkát! Igen, jól olvasod, ott, ahol azokat a gyönyörű piros autókat gyártják! Szóval a szállodákat autókra cseréltem, és egy teljesen új világba csöppentem. Igazgatói asszisztensként dolgoztam, és három igazgató életét próbáltam normális mederbe terelni, ami alatt rengeteg alkalmam volt megismerni ennek a pörgős olasz cégnek az életét.

Azt hittem, sosem jön el az a nap, amikor meg tudnék válni ettől a munkától, de amikor egy kisbaba érkezik az életedbe, minden nagy fordulatot vesz! A GYES szinte teljes idejét arra használtam fel, hogy kitaláljak magamnak egy rugalmas, otthonról végezhető, de mégis komoly munkát.

Aki keres, az talál, és így fedeztem fel az interneten a VA karriert. Úgy éreztem, ezt nekem találták ki, hiszen az asszisztensi feladatokat nézve 10, a Ferrari-ban töltött év után már elég tapasztalt voltam. Viszont idő közben rájöttem, hogy itt ennél sokkal többről is van szó. Hónapokon keresztül minden szabad pillanatomat arra fordítottam, hogy megtanuljam azokat az alapvető dolgokat, amik nélkülözhetetlenek a saját VA vállalkozásom beindításához, és mindez az információ akkoriban szinte kizárólag angolul állt rendelkezésre.

Amikor azt írom, hogy minden szabad percemet erre fordítottam, nem viccelek, de tudd, hogy megérte! Két hónappal azután, hogy felmondtam a Ferrari-nál (képzelheted, mit gondoltak rólam az emberek!) újból babát vártam, szóval a vállalkozásomat úgy hoztam létre, hogy volt egy alig több, mint 13 hónapos totyogóm, és egy kis babszem a pocakomban. Ezek után tudhatod, hogy minden lehetséges, csak kitartóan kell dolgoznod!

Pár hónappal a kislányunk megszületése után búcsút intettünk Modenának, és Toszkánába költöztünk. Azóta eltelt bő egy év, és a KRYVA gyakorlatilag a harmadik gyerekünk. Ha Olaszországban Virtuális Assziszstensről beszélnek, akkor Krisztina az egyik legismertebb név, akkor is, ha senki sem tudja hibátlanul leírni!  Nemrég még erre az 50 sikertörténetet összegyűjtő listára is felkerültem!

Vess egy gyors pillantást a weboldalamra és képzeld el a Te saját vállalkozásodat, amit a mi segítségünkkel, de a saját erődből építesz majd fel!

KrisztinaRólunk