Privát és szakmai projektkezelés hatékonyan Trello-val

No comments

A Trello egy pofonegyszerű projekt menedzsment program. Itt az egyszerű viszont nem azt jelenti, hogy nem hatékony, azért sem, mert sokoldalúsága  egyszerűen lenyűgöző.

 

A Japán Taiichi Ohno mérnök álltal a termelési folyamat kezelésére kifejlesztett Kanban szisztémára épül. A Kanban kártyát jelent, ami a Trello alapeleme.

Ez a vizuális eszköz (a vizualitás az egyik nagyon fontos előnye, főleg pszichés szempontból, de erről később még beszélünk) rengeteg meglepetést tartogat. Használható munka projektekhez, az ügyfelek kezeléséhez, a közösségi portálokon, vagy a blogodon  alkalmazott tevékenységek megszervezésére, de akár a privát szféra tevékenységeihez is, mint például háztartási munkák szervezése, nyaralások szervezése, tehát gyakorlatilag az élet minden területére.

A három alapvető eleme:

 

trello board projekt menedzsment

 

  • Board: tábla, ami gyakolratilag az egyes projektek gyűjtőhelye.
  • List:  azok a listák, amik az adott projekt makro elemeit tartalmazzák. Projekttől függően ezek lehetnek “Tennivaló”, “Folyamatban” és “Elvégzett feladatok”, ötletlista, blogpost lista, vagy akár a csapat tagjai szerint elnevezett listák is.
  • Card:  a kártya, ami a board alapeleme, magát a feladatot jelképezi.

A listákat elnevezheted úgy, ahogy azt a Trello is javasolja: “To do”, “Doing” vagy” Done”. Ezáltal egy olyan munkafolyamatot hozol létre ami egy általános képet ad a projekt  előrehaladásáról.

A board-ok megoszthatóak, ami azt jelenti, hogy minden egyes board külön megosztható a projekten dolgozó személyekkel.

A card-ok ez egyes listákon belül szabadon áthelyezhetők, így a feladat, ami már folyamatban van, természtesen átkerül a “doing” listára, majd pedig az elvégzett feladatok listájára.

A card-ok elláthatók különböző háttérinformációkkal:

trello projekt menedzsment szoftver

 

  1. Card description: a feladat általános leírása.
  2. Comments and Activity: ez a rész gyakorlatilag a feladat idővonala. @ szimbólmmal bármelyik, a board-ba bevont csoporttárssal tudsz kommunikálni (email küldözgetés nélkül), és fájlok vagy képek is csatolhatók a bejegyzésekhez.
  3. Add: jobbra találod az “add” funkciót, ahol beilleszthetsz újabb tagokat, csekklistát, a feladat lejárati idejét (átmenthető a naptárba) vagy bármilyen fájlt DropBoxból, vagy Google Drive-ból.
  4. Actions: athelyezni, másolni, vagy archiviálni tudod a card-okat, és minden eseményről értesítés megy a többi tagnak.

A Trello nagyon fog tetszeni mindazoknak, akik vizuális beállítottságúak, mert átlátó a teljes projekt, és biztos vagyok benne, hogy Neked is nagyon fog tetszeni a card áthúzása balról a jobboldali listákra!

Ingyenes, nincs board, list és card limit, a label-en keresztül pedig beállíthatod a különböző prioritásokat is.

Virtuális Asszisztens szeretnél lenni, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Akkor örömmel jelentjük, hogy az általunk fejlesztett Vállalkozozás Tervezési Mini Tanfolyam éppen Neked készült!  🙂 Az online végezhető kurzust a saját időbeosztásodhoz igazodva végezheted, a tananyag végére pedig összeáll a saját üzleti modelled és a konkrét terved! Ha szeretnél sikeres online vállalkozást indítani, akkor a további részletekért kattints IDE! 

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaPrivát és szakmai projektkezelés hatékonyan Trello-val

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.