Nem vagyok elég jó!

No comments

Krisztina írása

 

Ismered az ún. “imposztor szindrómát”? Arról az érzésről van szó, ami majdnem mindannyiunkban megvan néha (állítólag az emberek 70%-a szenved ettől a problémától). Ez nem más, mint az érzés, hogy nem vagy alkalmas a céljaid elérésére, vagy hogy nem érdemled meg a sikert. Ez elsősorban akkor törhet rád, amikor a versenytársakkal hasonlítod össze magad, vagy az ügyfelek éppen nem tűnnek elég lelkesnek.

Hogyan nézzünk szembe vele és miért?

 

Kezdjük a kérdés második felével. Ha nem hallgattatod el magadban ezt a lekicsinylő negatív hangot, az csak súlyosbítja a helyzetet, és további negatív hatással lesz a teljesítményedre (ami után nagyon nehéz lesz ebből az örvényből kikeveredni).

Ha pedig szeretnéd is elkezdeni a munkát, akkor örömmel jelentjük, hogy természtesesen megvan erre is a mód! Olvass tovább, és megtudhatod, hogy pontosan hogyan is kezdj hozzá!

Pár gyakorlati tanács, ami a hasznodra lehet:

 

  1. Ha nemrég kezdtél bele a vállalkozásodba, akkor ez a fajta bizonytalanság egy abszolút természetes állapot! Amint több tapasztalatod lesz a magabiztosságod és az önbizalmad is erősödni fog.
  2. Mindig emlékezz rá, hogy ez a probléma két alapvető forrásból ered: a tökéletesség iránti vágyból és az önkritikából. A „sosem elég tökéletes” problémát leküzdheted azzal, ha határidőket tűzöl ki (tehát például akkor is elküldöd vagy publikálod az anyagot, ha az neked még nem tűnik tökéletesnek). Ahhoz pedig, hogy lefaragj a túlzott önkritikából elég lehet egy olyan baráti vagy szakmai csoport, mint például a VA Tréning zárt Facebook csoportja, ahol rendszeresen emlékeztetjük rá egymást, hogy elég jók vagyunk ahhoz, hogy helytálljunk ebben a szakmában!
  3. Találj ki magadnak egy bátorító mantrát, mint például: „Minden tőlem telhetőt megteszek, amire ma képes vagyok”. Tehát nem az elérhetetlen legjobbat, hanem amire én MA képes vagyok! Ez az én mai 100%-om, ami minden nappal jobb lesz! Tehát nem vagyok imposztor, mivel tudok és akarok is fejlődni.
  4. Hibáztál? Nem gond. Légy őszinte, és próbáld helyre hozni! A lelkiismeret furdalás semmit sem old meg, viszont ha látják a jószándékot, akkor még a szigorú ügyfelek sem harapják le a fejed!
  5. Helyezd át a fókuszt magadról az ügyfeledre! Ne arra gondolj, hogy mennyi mindent nem tudsz, hanem arra, hogy hogyan tudsz neki(k) segíteni. Ami neked természetes, az az ügyfelednek hatalmas segítség lehet!
  6. És az utolsó, egyben az egyik legfontosabb szabály: képzeld bele magad a nyertes szituációba, mintha már egy befutott vállalkozó lennél! Viselkedj úgy, mintha már megtörtént volna a csoda!  A nonverbális gesztusok és gondolatok visszahatnak a lelkiállapotunkra és egy magasabb energiájú szintre emelnek!

 

Ha ismét elbizonytalanodnál, emlékezz vissza ezekre az apró trükkökre, mert valóban áttörő változást hozhatnak az életedbe!

 

Elhatároztad magad? Készen állsz, hogy elkezdd építeni a saját, sikeres és jövedelmező Virtuális Asszisztens vállalkozásodat? Akkor válassz a kimondottan erre a pályára készülők számára összeállított tanfolyamaink közül, amelyek segítenek a biztos indulásban! További információkért kattints ide: TANFOLYAM

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaNem vagyok elég jó!

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.