Miért éri meg 2019-ben is Virtuális Asszisztensnek lenni?

No comments

 

Azt hiszem abban mind egyetértünk, hogy 2018-ban is szemmel látható volt a Virtuális Asszisztens szakma ismertségének és népszerűségének a növekedése világszerte. Idén Magyarországon is egyre többen találkoztak ezzel a kifejezéssel (talán részben a mi munkánknak is köszönhetően) és tudtak meg többet arról, hogy mit is jelent ez. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a 2019-es év jó eséllyel még több izgalmat tartogat majd! 🙂

 

Jó eséllyel rengeteg okot fel lehetne sorolni, hogy várhatóan miért éri meg 2019-ben is Virtuális Asszisztensnek lenni. Az alábbiakban egy csokorba szedtük azokat az érveket, amelyek szerintünk a legfontosabbak!

A „smart working” egyre fontosabb szerephez jut

A smart working, nevezetesen hogy az emberek a rendelkezésre álló fejlett technológiák felhasználásával sokkal gazdaságosabban és hatékonyabban dolgozzanak jövőre legalább olyan fontos lesz, mint amilyen idén volt. A fejlődés nem áll meg: egyre csak újabb és újabb szoftwerek, applikációk és eszközök válnak elérhetővé melyeknek célja, hogy megkönnyítsék a dolgunkat a munka fronton. Bolondság ezt nem kihasználni, hiszen a smart working jó az egyénnek (akinek nem kell ingáznia és jobban tudja kihasználni a rendelkezésére álló időt) valamint jobb a cégeknek is (akik ezáltal csökkentik a költségeiket) valamint végül, de nem utolsó sorban jobb a környezetnek is!

Az online vállalkozás népszerűsége is töretlenül nő

Egyre többen ébrednek rá arra, hogy mennyi lehetőség rejlik az online vállalkozásokban. Rengeteg területen lehet mostmár így tevékenykedni, és folyamatosan újabb és újabb ötletekkel találkozhatunk ezen a téren. Ez pedig azt is magával hozza, hogy ezeknek a vállalkozásoknak várhatóan egyre több támogató munkaerőre, külsős erőforrásra lesz szükségük. Ez pedig sokszor nem más, mint egy talpra esett Virtuális Asszisztens! 🙂

A vállalkozás általánosságban is egyre elterjedtebb

Nem nehéz észrevenni, hogy a fiatal generációk sokkal inkább nyitottak arra, hogy saját vállalkozást indítsanak, vagy szabadúszóként tevékenykedjenek. Ez megintcsak azt hozza magával, hogy a több szabadúszónak illetve kisvállalkozásnak lesz szüksége valakire, aki besegít az adminisztrációban vagy egyéb, Virtuális Asszisztensek által is menedzselhető területen.

Egyre többen szeretnénk irányítani a saját sorsunkat

Nem mindenki számára testhezálló az alkalmazotti életforma. Vannak olyanok is, akik egy ideig jól érezik magunkat munkavállalóként, de aztán szeretnénk egy más szintre lépni. A lényeg az, hogy sokan szeretnénk magunk dönteni a sorsunkról. Eldönteni, hogy kinek dolgozunk, mikor dolgozunk, és milyen feladatokat végzünk. Szabadúszó Virtuális Asszisztensként a döntés a mi kezünkben van.

A bér mellett a boldogság és a család is egyre fontosabb szerephez jut

Munkakereséskor mostmár egyre többen mérlegelik azt is, hogy a pénzbeni juttatások mellett milyen egy adott munkakörben a munka és élet egyensúja (van-e egyáltalán lehetőség életre a munka mellett…). A Virtuális Asszisztens szakma egyik fő vonzereje, hogy a flexibilis és otthonról történő munkavégzésnek köszönhetően lehetőséget nyújt arra, hogy a családdal kapcsolatos teendőket is elvégezzük, illetve a számunkra fontos események köré szervezzük a munkát.

Fejlődés, változatosság és élethosszig tartó tanulás

Akik rendszeresen olvassák a cikkeinket, azok jó eséllyel tudják, hogy a Virtuális Asszisztens szakma egyik alapvető eleme a folyamatos önképzés és tanulás. Lépést tartani az új módszerekkel, eszközökkel és technológiákkal elengedhetetlen fontosságú. A jó hír viszont az, hogy egyre többen igényeljük is ezt! Nem szeretnénk leélni az életünket egy azon munkakörben, ugyanazt a néhány feladatot végezve rutinszerűen a végtelenségig. Virtuális Asszisztensként Te határozod meg a saját szolgáltatási palettádat és változtathatsz is azon időről időre. Emellett az ügyfelek mind különbözőek és a megbízások széles választéka révén mindig tanulhatunk valami újat.

Felelősségvállalás a környezetért

Ahogy az feljebb már említésre került, a smart working egyik nagy előnye a hatékonyság, és a környezetre kifejtett kevesebb negatív hatás. Ez egyre több ember érzi azt, hogy könyezeti szempontból is fontos és helyes otthonról dolgozni, nem igényelni és fenntartani egy külön felszerelt irodát a munkaórákra, nem ingázni napi szinten, nem fenttartani egy autót csak a munkába járás miatt stb. Feltehetően ez is része annak a rendkívül fontos szemléletváltásnak, ami az emberek figyelmét a mostról a jövőre tereli, felismerve a közös felelősségünket.

 

Ha téged is érdekel a Virtuális Asszisztens szakma és elszántad magad a kezdésre, akkor nézd meg a tanfolyamainkat ITT !

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaMiért éri meg 2019-ben is Virtuális Asszisztensnek lenni?

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.