Mi a Te specialitásod?

No comments

Judit írása

Amikor Virtuális Asszisztensként szeretnél elindulni, akkor sokszor említésre kerül, hogy gondold át, mi az erősséged, illetve mi az a különleges tudás, ami Téged megkülönböztet a többiektől. Ez alapvetően nem tűnik egy nagyon bonyolult kérdésnek, de amikor elérsz a vállalkozásánál a konkrét tervezés fázisába, akkor minél többet gondolkodsz ezen, annál összetettebbé és zavarosabbá válhat a kép. Ehhez szeretnénk így most egy kis segítséget adni.

 

Szeretnéd elindítani a vállalkozásodat. Tetszik a terület, amelyet választottál, rátermettnek is érzed magad, és most el kell mondanod, hogy ki is vagy, és miben tudsz segíteni az ügyfeleidnek. Itt hasznos nagyon, ha tudod, mi is a “niche”, ami Téged különlegessé tesz. A következőkben leírom azokat a legfontosabb támpontokat, amelyek tapasztalatom szerint segíthetnek a Te speciális tudásod megtalálásában!

 

  1. Hol dolgoztál eddig, és hogy milyen feladatokat végeztél el?

Ha gondolod, vess először egy pillantást az önéletrajzodra. Milyen feladataid voltak az eddigi pozícióidban? Írd össze az első tizet, ami az eszedbe jut egy listára (pl. telefon felvétel, számlák kezelése, mebeszélések szervezése, vevőszolgálati munka stb). Ha ez megvan, akkor jelöld meg mondjuk azt a hármat, amelyekkel a legjobban szerettél foglalkozni ezek közül. Ez már jó kiindulópont lehet.

 

Ha kész, gondold át a dolgot egy másik szemszögből: a visszajelzések alapján a teljes listából melyek azok a tevékenységek (esetleg ismét válassz hármat), amelyekben a legjobb vagy, adott esetben jobb másoknál? Így remélhetőleg sikerül rálelned az erősségeidre.

 

Ha van közös a halmazokban, akkor innen egyenes az út tovább, mivel azokat a feladatokat kedveled a legjobban, amelyekben meglehetősen jó is vagy. Szuper! J Ha viszont érzésed szerint a két csoportnak nincsenek közös elemei, akkor sem kell elkeseredned: érdemes elgondolkodnod, hogy azokat a dolgokat, amikben jó vagy, hogyan lehetne kellemesebbé tenni, illetve azoknál, amelyeket szeretsz csinálni, hogyan fejleszthetnéd magad, hogy jobban is teljesíts.

 

  1. Ki az “álomügyfeled”, és milyen problémák megoldásában tudsz neki segíteni?

Amikor arról gondolkodsz, hogy kik lehetnének az ügyfeleid, először szedd össze, hogy eddig kiknek dolgoztál (milyen szektorban, vagy iparágban, milyen méretű cégeknél, milyen típusú főnököknek). Van esetleg ezekben a szektorokban olyan vállalkozó, vagy kisvállalkozás, aki kiadhatna Neked munkát? Praktikus lenne ez nekik? Takaríthatnának meg időt, vagy pénzt azáltal, ha kiszervezik a feladatokat?

A fentiek alapján azt is átgondolhatod, hogy ki lenne a Te “álomügyfeled”. Természetesen, ez egy olyan elképzelés, amitől később rugalmasan eltérhetsz, ha változnak a paraméterek, de az indulásnál mindenképp segít, ha tudsz alkotni egy viszonylag pontos képet magadban (pl. az álomügyfeled olyan fiatal és elfoglalt tréner, akinek segítségre van szüksége a munkája megszervezésében, és az ügyfelekkel való kapcsolattartásban, így heti pár órában hathatós segítséget tudnál nyújtani neki, ami által ő főképp a fizető feladataira koncentrálhat stb). Ha van egy képed az ügyfélről, akkor statégiaibb szemlélettel tudod átgondolni a nyújtandó szolgáltatásaidat, és ez segít majd a későbbi marketing feladatok tervezésénél is.

 

  1. Mit csinál a konkurencia?

Ennél a pontnál, az alapvető hozzáállásunkhoz híven csak pozitív hozzáállásra szeretnénk buzdítani! Azért érdemes megnézni, hogy mások milyen szolgáltatásokat ajánlanak, mert elképzelhető, hogy olyasmi jutott az eszükbe, ami Neked ugyanúgy menne, csak egyszerűen még nem ugrott be. Emellett azt is érdemes felmérni, hogy azok, akik olyasmivel foglalkoznak, amivel Te is szeretnél, mennyien vannak, hol helyezkednek el (merthát hiába vagyunk Virtuális Asszisztensek, sok ügyfélnek mégis fontos a földrajzi közelség), valamint azt is, hogy milyen árszinvonalon dolgoznak.

Az utóbbi nagyon hasznos a vállalkozásod várt profitabilitásának meghatározásánál is, és egyúttal azt is láthatod, hogy a jelenlegi árak milyen viszonyban vannak a jövőbeni bevételeidről alkotott elképzeléseiddel (tehát gyakorlatilag megéri-e belevágni a dologba).

 

A specialitás gyakran egy változó dolog!

 

Ahogy a munkavállalói karrierben is változik az ember szaktudása és feladatai, úgy ez megtörténik a vállalkozás során is. Elképzelhető, hogy kezdő Virtuális Asszisztensként induláskor adatbevitellel szeretnél foglalkozni, aztán az ügyfeleid megkérnek, hogy segíts az üzleti levelezéssel, majd a levelek nyomán megismered az ügyfélbázist, akikkel később néhány mebeszélést is megszervezel. Az utóbbiak pedig annyira megtetszik (és annyira meg van elégedve Veled az ügyfél), hogy szeretnél végül ezekre nagyobb hangsúlyt fektetni, az eredeti adatbevitel pedig lassan elmarad (persze ez csak egy nagyon vázlatos példa, de a lényeg talán kivehető belőle).

A változás tehát teljesen normális. Ahogy manapság minden területen nagyon fontos a rugalmasság, úgy a saját vállalkozásodban ez egyenesen kulcsfontosságú. Változnod kell a piac igényeinek és a saját igényeidnek megfelelően. Figyelned és értékelned kell magadat, a teljesítményedet, és azt is, hogy a feladataid közül melyek okoznak örömet is. Az utóbbi talán elsőre idealisztikusnak tűnhet, ugyanakkor a vállalkozás hosszú távon egyáltalán nem könnyű dolog: saját magadat rábírni a munkára, és nap mint nap motiválni akkor is komoly feladat, ha azt csinálod, amit szeretsz. Ha pedig nem szereted, amit csinálsz, akkor a bukás szinte borítékolható, ezért azt javaslom, hogy alaposan mérlegeld ezt is, a hosszú távú fenntarthatóság és siker érdekében.

Ha szükséges, ne félj változtatni! Ha elég tapasztalatot gyűjtöttél, akkor merj többet vállalni, merd felvállalni, hogy idő közben több lettél! Átírni a honlapod szövegét, vagy kicsit átdolgozni a LinkedIn profilodat szinte percek kérdése, a hatás viszont hatalmas lehet, ha ezáltal jobban megtalálnak a leendő ügyfeleid, és olyasmivel foglalkozhatsz, ami mostmár testhezállóbb (viszont természetesen csak olyasmit állíts magadról, ami télnyleg igaz, egyáltalán nem ferdítésre bíztatlak).

Az is lehet, hogy többféle ötleted is van/több mindenhez is értesz, ami szintén okot adhat némi kísérletezésre. Kezdhetsz úgy, hogy az elsőre fókuszálsz, de ha az eredmények nem kielégítőek, akkor jobban rákoncentrálhatsz inkább a másodikra, aztán pedig szükség esetén a harmadikra. Ezáltal meglátod, mire reagál legjobban a piac, és Te hogyan boldogulsz vállalkozóként a különböző helyzetekben.

A Virtuális Asszisztens szakmában nagyon fontos a folyamatos fejlődés, és hogy lépést tarts az újdonságokkal, ami valahol magával is hozza azt, hogy nagyfokú specializációra is van lehetőség. Az pedig, ha a neved idővel összeköthető egy területtel (például egy adott idegen nyelven Te vállalsz üzleti kapcsolattartást, vagy Te írod meg a legolvasottabb Facebook bejegyzéseket az ügyfeleidnek stb.) nagyszerű, mivel ha híre megy a dolognak, akkor a VA közösség más tagjai is hozzád továbbítják majd azt, akinek ilyen segítség kell (mivel nem értünk mind mindenhez, viszont egymást erősítve megoldást tudunk találni mindenre).

 

 

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaMi a Te specialitásod?

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.