Interjú Nagy Attilával, a WPKurzus társalapítójával a virtuális asszisztenssel való együttműködésről

No comments

Amint azt már többször említettük, a VA Tréning egyik célja csupán, hogy segítsen a leendő virtuális asszisztenseknek az indulásban. A másik fontos küldetésünk, hogy az előbbivel egyidőben igyekezzünk felhívni a vállalkozók figyelmét is erre a lehetőségre, és bemutatni, miképpen profitálnak ők abból, ha virtuális asszisztenssel dolgoznak együtt. Ezt a célt szem előtt tartva indítjuk el új riportsorozatunkat, amelyben olyan sikeres, Magyarországon működő vállalkozókat szólaltatunk meg, akiknek már van virtuális asszisztense. Első cikkünkben Nagy Attilával, a WPKurzus társalapítójával beszélgettünk. 

 

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztenssel?

Nagy Attila: Mindössze 2 hónapja.

VA Tréning: Honnan hallottál erről a lehetőségről?

NA: Sok online vállalkozó ismerősöm dolgozik együtt virtuális asszisztenssel. Vannak, akik csak egyszerűbb feladatokra alkamazzák őket, de olyanok is, akik a sales folyamatokkat és a leadek gyűjtését is kiadják nekik feladatként.

VA Tréning: Miért döntöttél úgy, hogy ilyen jellegű segítséget veszel igénybe (szemben például egy hagyományos munkatárssal)?

NA: Nagyon sok praktikus oka volt. Elsőként sokkal költséghatékonyabb, mert nem kell irodát fenntartanom, így másba forgathatom vissza a bevételeket.

Én is otthonról, vagy kávézókból dolgozom, és saját magamnak osztom be az időmet, mivel van amikor éjszaka, és van amikor reggel megy jobban a munka. Ezért nekem nem szükséges, hogy az asszisztensem 9-től 5-ig dolgozzon, így ő is magának tudja beosztani, hogy mikor végzi el a feladatokat.

Úgy gondoltam, hogy sok ügyes otthonról dolgozó vagy utazó szakember van, akikkel jól tudnék együtt dolgozni, és ez már egy jó közös pont kezdésnek. Abból is indultam ki, hogy mivel nem korlátozom le a leendő asszisztensem idejét, így akár sokkal tehetségesebb embert is fel tudok venni, akinek fontos hozzáadott érték lehet a flexibilitás.

Tervezek utazni is a jövőben, ezért nem korlátozhat az, hogy egy térben kelljen lennünk a munkához. Fontos, hogy a munkatárs az összes feladatát el tudja végezni egy laptopról, tudunk beszélni Messengeren vagy Skype-on, szóval a kommunikáció is teljesen meg van oldva.

Vicces, hogy végül olyan embert vettem fel, aki 3 percre lakik tőlem Budapesten, de ez alapvetően nem volt szempont.😊

VA Tréning: Volt már előtte asszisztensed, vagy olyan munkatársad, akinek munkát adtál ki? (Itt arra lennék kíváncsi, hogy volt-e már korábban is alkalmad delegálni különböző feladatokat, vagy a VA-val való együttműködésnél kellett ráhangolódnod erre?)

NA: Az első vállalkozásom egy fitness terem működtetése, így ott több recepcióssal, edzővel dolgoztam már együtt. Más jellegű munkákat végeznek ott a munkatársaim, de volt már tapasztalatom a feladatok kiadásával.

A WPKurzusnál Lilla az első külsős csapattag, és ezelőtt még sosem dolgoztam együtt VA-val, szóval izgultam kicsit amiatt, hogy hogyan fog működni a dolog, meg tudja-e majd adni azt a segítséget, amire szükségem van.

VA Tréning: Volt olyasmi, ami esetleg kihívást jelentett az együttműködés elején (pl. a bizalom kiépítése, a hatékony kommunikáció stb.)?

NA: Szerencsére minden flottul ment. Persze össze kellett csiszolódnunk, mert neki is meg kellett ismernie azt, hogy én hogyan dolgozom, és hogy hogyan tud a legtöbbet segíteni, de a vártnál gyorsabban ment az egész.

Ehhez persze az kellett, hogy olyan embert vegyek fel, aki intelligensen tudja kezelni a helyzetet és hamar átlátja a feladatokat.

VA Tréning: Milyen kritériumok alapján választasz asszisztenst, mik a fontos tulajdonságok / készségek a szemedben?

NA: Nem csak sima VA-t szerettem volna felvenni, hanem olyat, aki ért az online marketinghez, oktatási anyagok írásáhzoz és természetesen beszél angolul is. 250-en jelentkeztek a hirdetésemre, szóval volt választási lehetőségem, és így több készséggel is rendelkező csapattagot tudtam választani.

Fontos volt az is, hogy jó logikai érzéke legyen, gyorsan átlássa a folyamatainkat, de az volt a legfontosabb, hogy nagyon precíz legyen. Tudjon kialakítani rendszereket és mindent dokumentáljon.

VA Tréning: Mit tanácsolnál azoknak a vállalkozóknak, akik szintén fontolgatják a virtuális asszisztenssel való együttműködést, de még nem szánták rá magukat?

NA: Vállalkozóként szinte mindenre figyelni kell, és számomra az adminisztratív, pepecselős feladatok időrablóak voltak, illetve nem is tudtam megfelelő minőségben elvégezni őket. Ráadásul attól veszik el az időt, amiben jó vagyok, és ami igazán előreviszi a vállalkozást. Ez szerintem más vállalkozóknál is így van, ezért én mindenkinek ajánlanám, hogy ha megteheti, akkor szerezzen egy VA-t, mert megváltoztat mindent.

VA Tréning: Hogyan változott meg az életed amióta együtt dolgozol egy VA-val?

NA: Mióta Lilla segít, minden jobb lett. Tudok koncentrálni arra, amit ügyesebben csinálok, rendszerezve és dokumentálva van minden, sokkal könnyebb megtalálni a régi dolgaimat, sokkal jobb tananyagokat, cikkeket, emaileket írunk, mert mindig átnézi és javítja őket, szóval igazi „game changer” volt az én életemben és a vállalkozáséban is, hogy egy VA-vel dolgozok együtt.

 

Ha szeretnéd megnézni Attila oldalát, akkor itt találod: www.wpkurzus.hu

Attila nemrég írt egy blogbejegyzést is a csapatuk VA-val való bővüléséről, az pedig itt olvasható.

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaInterjú Nagy Attilával, a WPKurzus társalapítójával a virtuális asszisztenssel való együttműködésről

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.