Interjú Lukáts Andrea Virtuális Asszisztenssel

No comments

Izgalmas új rovattal jelentkezünk, melynek előkészítése már hónapok óta tart! Mivel a Virtuális Asszisztens szakma általános megismertetés mellett fontos célunk az is, hogy inspiráljuk azokat, akik fontolgatják, hogy erre az útra lépnek, így mostantól riportokat is jelentetünk meg az elismerésre méltó, Magyarországon működő Virtuális Asszisztensekkel. Az első interjúalanyunk Lukáts Andrea, a www.azadminisztrator.hu tulajdonosa és alapítója.

 

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként?

Lukáts Andrea: 2013-ban kezdtem el mellékállásban ezzel a tevékenységgel foglalkozni, majd ez a mellékállás 2015-re főállássá nőtte ki magát, így meghoztam azt a döntést, hogy váltok a klasszikus irodai 8-17-ig munkámról a Virtuális Asszisztens vállalkozásra.

VA Tréning: Hol dolgoztál előtte, milyen cégeknél, munkakörökben vagy iparágban?

LA: Mindig is az adminisztratív, szervező tevékenységeket szerettem, így már a legelső munkahelyemen is pénzügyi ügyintézőként dolgoztam egy építőipari cégnél. Az ott töltött 6 év alatt a munkaköröm kibővült ügyfélszolgálattal, könyvelési kontírozással és egyéb céges hivatalos ügyintézéssel.

Az építőipar mellett mellékállásban bedolgoztam egy takarítással foglalkozó vállalkozásnak adminisztratív feladatokkal, majd egy kis idő múlva elvállaltam náluk főállásban közel 200 fő bérszámfejtésének adminisztrációját, óraösszesítéseket, havi zárásokat és a könyveléssel való kapcsolattartást.

A fiam születése utáni kis szünet után rátaláltam egy részmunkaidős állásra egy nemzetközi fogtechnikai laboratóriumnál, ahol az elején számlázással és minimális logisztikával foglalkoztam. Ahogy teltek az évek, teljes munkaidőre váltottunk és egyre sokrétűbb feladatokat végeztem, úgy mint kapcsolattartás és problémakezelés a német és magyar fogorvosokkal és partnercégekkel, logisztika megszervezése, havi és negyedéves pénzügyi zárások elvégzése valamint egyéb céges hivatalos ügyintézés.

Egy kapcsolatnak köszönhetően talált rám a Virtuális Asszisztens munka külföldről, amit a főállásom mellett két évig mellékállásban végeztem. Eljutottunk arra a szintre, hogy ez a munka – és még két másik – annyira kinőtte magát az elmúlt két évben, hogy főállásra váltottam. Ezekkel az első ügyfelekkel a mai napig szoros az üzleti kapcsolat közöttünk.

VA Tréning: Miért döntöttél úgy, hogy ez a szakma lesz számodra a jövő?

LA: Van benne potenciál. Még nagyon új szakma ez Magyarországon, de sok lehetőség van benne. Nagyon megszerettem a virtuális asszisztens szakmát, ami új területekre vitt, számomra testhezálló feladatkörökkel. Az otthoni munkavégzés is nagyon mellette szól, ráadásul még sosem tudtam ennyire kiteljesedni, saját célokat kitűzni és elérni, mint most, hogy magamnak dolgozom.

VA Tréning: Vissza tudsz emlékezni, hogy ki / mi inspirált a kezdeteknél?

LA: Nagy lépés és nehéz döntés a váltás egy világéletében klasszikus alkalmazottként, irodai környezetben, időben és helyben behatárolva dolgozó embernek. A biztosnak vélt munkahelyet egy bizonytalanért csak megalapozott indokokkal szabad otthagyni. Nekem nagy inspiráció volt a családom egyik fele, akik csak vállalkozóként dolgoznak és szépen meg is élnek belőle. Természetesen a már meglévő és kibővült ügyfélköröm is támogatott a döntésben. Az a lehetőség is motivált, hogy ezek után bárhol, bármelyik városban, országban, földrészen végezhetem a munkám, ahol van térerő és internet kapcsolat.  Az is lelkesített, hogy egy új szakma meghonosításában úttörőként vehetek részt.

VA Tréning: Mi volt számodra a legnagyobb kihívás ezzel az új pályával kapcsolatban?

LA: Maga a feladatkör nem jelentett új kihívást, hiszen én mindig is adminisztrációval, szervezéssel foglalkoztam. Ami nagy kihívás nekem, az maga a saját vállalkozás. Mivel sosem voltam ilyen státuszban, sem olyanban, hogy tárgyaljak és személyesen „eladjam” magam, ezért ez a nagy falat nekem. Meg kell tanulnom a személyes tárgyalás, üzletszerzés technikáit, a meggyőző kommunikációt, amivel képviselem magam. Ehhez szorosan kapcsolódik az önbizalom fejlesztése is, ami a vállalkozói státuszban kiemelten fontos szerepet kap.

VA Tréning: Mit szeretsz a legjobban abban, ahogy most dolgozol?

LA: Több dolgot is szeretek ebben az életformában. Az otthoni munkavégzés számomra felszabadulást jelentett, sok felesleges stressztől szabadultam meg ezzel. A digitális nomád életforma nagy szabadságérzetet ad, nem vagyok helyhez, időhöz kötve, szinte bárhol tudok dolgozni. Új ismereteket szerzek, tanulmányokat folytatok, amit aktívan is be tudok építeni a vállalkozásba, ezzel értelmet és konkrét értéket nyernek a tanulmányaim.

VA Tréning: Mik a terveid a jövőre nézve?

LA: A „több lábon állás” kialakításán dolgozom, tanulok, képzem magam, hogy ugyanilyen életformában, de mégis más területen is jelen legyek. A két szakma, amelyben gondolkodom, össze tud kapcsolódni, de külön-külön is, teljes vállalkozásként is működnek. A jövőben szeretnék egy kicsit bővülni, hogy ne csak egyszemélyes vállalkozás legyek, és ne csak tőlem függjön a munka elvégzése, különösen, ha ne adj Isten kiesnék egy időre a munkából. A nyelvtanulás sosem állhat meg, már elkezdtem egy angol online tanfolyamot, hogy az angol nyelv is a repertoáromban legyen a német mellett. Mindezek mellett az aktív jövedelmemet passzívval is kibővítem, ami már a kidolgozás szakaszában van.

 

Ha többet szeretnél megtudni Andreáról, akkor a következő linkekre kattintva teheted ezt meg:

Web: www.azadminisztrator.hu

Facebook: www.facebook.com/azadminisztrator

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaInterjú Lukáts Andrea Virtuális Asszisztenssel

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.