Hány órát dolgozik egy Virtuális Asszisztens?

No comments

Biztosan sokakban felmerül a kérdés, hogy vállalkozóként, ebben az újszerű munkakörben hány órát is dolgozik egy Virtuális Asszisztens. Nos, a kérdésre többféle megközelítésben adható válasz.

Alapvetően – mint bármilyen vállalkozónak – a Virtuális Asszisztensnek is magának van módja eldönteni, hogy mennyit szeretne dolgozni. Nyilván már az ilyen jellegű tevékenységre való áttérés tervezésénél érdemes átgondolni, hogy először is mennyit áll módjában dolgozni. Sokan sokféle okból gondolkodhatnak ilyen karrierben: van, aki már meglévő munka mellett szeretne belekezdeni ebbe a típusú vállalkozásba, és olyan is akad, aki a családja köré szeretné szervezni a teendőket, és emiatt lenne szüksége nagyobb rugalmasságra a munkabeosztását illetően.

A kisgyermekes anyukák például biztos, hogy a picik alvás idejéhez igazítják a munkát, mások számára pedig más fontos tevékenységek lehetnek azok, amelyekhez igazodni szeretnének. Szabadúszóként a Virtuális Asszisztens nincsen pontos időbeosztáshoz kötve, dolgozhat akár hajnalban, vagy késő este is. A legtöbb feladata bármikor elvégezhető, talán a telefonfelvétel az egyetlen, amelynél vannak időbeli kötöttségek.

Ezek a tényezők mind adnak egy kiindulópontot, és mérlegelni kell, hogy a meglévő egyéb feladatok mellett mennyi idő marad, ami rendszeresen és ténylegesen munkára fordítható. Nagyon fontos ennek a kérdésnek a pontos és teljes átgondolása, hiszen ha minden előkészítést elvégzünk, viszont a végén kiderül, hogy idő hiányában nem tudunk elég produktívak lenni a munkában, akkor ez rövidúton a vállalkozás végét jelentheti, és az összes addig megtett erőfeszítésünk feleslegessé válik.

A dolog másik oldala a gazdaságosság kérdése. Alaposan át kell gondolni, és pontosan ki kell számolni, hogy mennyi fizetett munkaóra kell ahhoz havonta, hogy a vállalkozás stabilan működjön, és a bevételből lehessen fizetni az adókat és egyéb kötelező és állandó kiadásokat. Ehhez tudni kell, hogy milyen vállalkozási formát választ majd az illető, van-e lehetősége kedvezmények igénybe vételére, mennyi egyéb (pl. rezsi) költsége van, amelyet adott esetben szintén ebből szeretne finanszírozni. Látszik, hogy ilyen értelemben ez is legalább olyan vállalkozás, mint bármely másik, ahol végül a számok döntik el, hogy mi a megvalósítható, és mi nem az. Érdemes meghatározni – a miheztartás végett – egy minimum óra mennyiséget (a tervezett órabér figyelembe vételével) amire mindenképpen szükség lesz a fedezeti pont eléréséhez. Akkor érdemes hivatalosan is belekezdeni a vállalkozási tevékenységbe, ha ez a minimum fizetett munkaóra mennyiség már mindenképp biztosítottnak tűnik, és ha ez a mennyiség megfelel az elképzeléseinknek is.

Amennyiben a minimum óraszám megvan, és az állandó költségeket már van miből fedezni, akkor innentől már valóban az egyén elképzelésein és lehetőségein múlik, hogy mennyit dolgozik. Vannak, akiknek a célja a részmunkaidős tevékenység, hogy mellette jusson idejük másra (családra, egyéb feladatokra, hobbira stb.), ugyanakkor vannak olyanok is, akik teljes munkaidőben dolgoznának, és céljuk egy minden szempontból sokkal meredekebb fejlődési görbét leírni.

Fontos azonban kiemelni, hogy a vállalkozási tevékenység nem csupán a fizetett munkavégzésből áll, sőt, néha – főképp az elején – ennek az aránya talán a legkisebb.

Amikor azt taglaljuk, hogy mennyit is dolgozik egy Virtuális Asszisztens, akkor bele kell kalkulálnunk a vállalkozásunk szervezésével és vezetésével kapcsolatos adminisztratív teendőket, a marketing feladatokat, az ügyfélszerzésre és kommunikációra fordított időt stb. Ezek minél több ideje foglalkozunk a saját vállalkozásunkkal, annál kiszámíthatóbbá válnak, főképp, ha sikerül kialakítanunk a megfelelő heti / havi rutint, és megalkotjuk a magunk rendszereit. Esetleg jó ötlet lehet heti minimum fél órát elkülöníteni az adminisztratív teendőkre, ugyanakkor a promóciós feladatokra és marketingre célszerű minden nap időt szakítani. Fontos továbbá előkészíteni különböző sablonokat (pl. ajánlat, szerződés tervezet), amelyeket kis változtatással azonnal lehet használni, ha szükséges. Sokszor több ajánlatkérés is érkezik egyszerre, és a leendő ügyfelekkel való kommunikáció (aminek kimenetele nem mindig egyértelmű) rengeteg időt felemészthet, főleg, ha felkészületlenül ér minket a dolog.

Utolsó pontként pedig fontos szólni a tanulásról és önképzésről is.

Ezen a szakterületen nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeljük és olvassuk a hazai, és nemzetközi szakmai blogokat és cikkeket.

Mivel ez nagyon időigényes tevékenység, ezért célszerű ennél is kialakítani egyfajta rutint, hogy mikor- és mennyi időt szánunk erre, hogyan, és milyen témákban böngészünk az interneten.

Minden eddigit összefoglalva, ha valaki például napi 6 órában szeretne dolgozni, akkor reálisan ez nagyságrendileg 4-5 fizetett órát foglalhat magában (általánosságban), és így jut idő az egyéb, fent már említett vállalkozás körüli feladatokra is. Természetesen, mivel nem hagyományos értelemben vett munkaviszonyról van szó, így a munka mennyisége változhat hónapról hónapra.

Ha éppen nincsen annyi fizetett munkaóránk, amennyivel terveztünk, akkor célszerű előre gondolkodni, és marketing anyagok, nyomtatványok, promóciók előkészítésével, illetve tanulással tölteni a felszabadult időt.

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

adminHány órát dolgozik egy Virtuális Asszisztens?

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.