Az egyik leggyakoribb kérdés: Bízhatok-e egy virtuális asszisztensben?

No comments

Az a véleményünk, hogy ebben a  tekintetben nem különbözik a helyzet attól, mint ami a hagyományos munkaadó-munkavállaló kapcsolatot jellemzi. Itt is fontos az első benyomás, aztán az új munkatárs ellenőrzése (eleinte gyakrabban, később pedig már jóval ritkábban), és a fokozatos összecsiszolódás, aminek folyamán kiépül a kölcsönös bizalom.

Hogyan alakítható ki a kölcsönös bizalomra épülő kapcsolat?

Amikor egy virtuális asszisztenssel készülsz együtt dolgozni, akkor a hagyományos kiválasztás szakaszaival ellentétben az első benyomást az interneten, a közösségi oldalakon és a kiválasztott weboldalának böngészése közben szerzed. Átnézheted a szakmai profilját a LinkedInen, vagy esetleg a személyes oldalát a Facebookon, illetve megfigyelheted az egyes csoportokon belüli kommunikációját is, hogy ezáltal is kicsit többet tudj meg róla.

A következő lépés egy bemutatkozó telefonhívás vagy Skype hívás. Ekkor kicsit személyesebb benyomást tehet rád az illető, és feltehetsz minden eszedbe jutó kérdést is. Emellett pedig az asszisztens is lehetőséget kap, hogy elmondja neked az elvárásait és minden olyasmit, amit egy új ügyfél szempontjából fontosnak tart.

A hagyományos munkakapcsolat is mindig próbaidőszakkal kezdődik, és ez ajánlott a virtuális együttműködések esetén is. Gyakran felmerül, hogy legyen egy próba feladat, vagy egy próba óra, hogy jobb képet kapj arról, hogy mire számíthatsz.  Amennyiben ez jól sikerül, elindulhat a rendszeresebb közös munka. Az igazat megvallva ahhoz, hogy ténylegesen meg tudd ítélni, milyen is az új asszisztensed, és hogy tudtok együtt dolgozni, kell legalább egy hónap. Ennyi idő után már ténylegesen jó eséllyel el tudod dönteni, hogy folytatni szeretnéd-e a munkát a válaszotott virtuális asszisztenssel.

Bevált gyakorlat, hogy a vállalkozók először kisebb feladatokat adnak át az asszisztensnek, és lépésről lépésre haladnak a fontosabb munkák felé. Ha így teszel, akkor fokozatosan megbizonyosodhatsz az asszisztensed megbízhatóságáról. A teljes bizalom kialakulásához akár 2-3 hónap is szükséges lehet (valakinek talán több is).

Mindkét fél érdekeinek védelmében elengedhetetlen, hogy az első napoktól kezdve szerződésben határozzátok meg a munkakapcsolat legfontosabb feltételeit, így például az időkeretet, a nyújtott szolgáltatás ellenértékét, az esetleges titoktartási kötelezettséget stb.

Ha elbizonytalanodnál, emlékezz arra, hogy a virtuális asszisztensek pontosan olyan vállalkozók, mint Te, így minden üzleti kapcsolatuk a bizalomra, az etikára és a hűségre épül.

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaAz egyik leggyakoribb kérdés: Bízhatok-e egy virtuális asszisztensben?

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.