A tökéletes „Rólunk” oldal

No comments

Ha a Virtuális Asszisztens karriered építése előtt állsz, akkor talán éppen azon is  gondolkozol, hogy vajon szükséged van-e saját weboldalra. A válasz röviden: igen! Szerintem egy saját weboldal elengedhetetlen fontosságú, és nemcsak nekünk, mert „virtuálisak” vagyunk, hanem most már gyakorlatilag mindenkinek, akinek vállalkozása van (legyen az online vagy offline).

Arról már beszéltünk, hogy melyek az elkerülendő hibák a weboldalkészítés folyamán, most viszont arról szeretnék szót ejteni, hogy miért fontos egy jól megszerkesztett „Rólam” vagy „Rólunk” oldal.

Az internet egyik jellemzője, hogy az emberek nem bíznak meg (szerencsére) minden ott található tartalomban, és amint olyan információra (vagy az információ hiányára) bukkanak, ami felkelti bennük a gyanút, azonnal továbbálnak az oldalról, és máshol keresgélnek tovább. A mi szakmánk „virtuális” elnevezése sokakban már eleve bizonytalanságot kelt. Emellett, a munkánkból adódóan gyakran bizalmas információkat is kell kezelnünk, ezért is létfontosságú hogy tudják és lássák a leendő ügyfelek, ki nyújtja a szolgáltatásokat.

Az általános információkat követően a látogatók általában rögtön a Rólunk oldalra mennek, hiszen tudni akarják kivel van dolguk, és hogy mi a történeted és a küldetésed. A statisztikák szerint ez a leglátogatottabb oldal, de egyben a leggyakrabban elhagyott oldal is! Az első benyomás online is nagyon fontos, és arra, hogy maradandó jó benyomást tegyél itt is csak pár, meg nem ismételhető másodperced van.

Mire érdemes odafigyelned a „Rólam” oldal összeállításakor?

Először is nem egy hivatalos önéletrajzra van itt szükség, hiszen ezek az információk megtalálhatók a Linkedin profilodon is. A lényeg, hogy az idelátogató megtudja ki vagy, mivel és miért foglalkozol, kinek és miért dolgozol.

A szöveg legyen rövid, megnyerő, esetleg humoros és ami mindennél fontosabb: őszinte!

Egy jó fotó szintén elengedhetetlen, mert ahogy mondják egy kép felér ezer szóval. Nem kell, hogy nagyon hivatalos öltözékben legyél, a lényeg sokkal inkább az, hogy a leendő ügyfél a szemedbe tudjon nézni, és hogy Te felvállald magad, vagyis „az arcodat add” a weboldalhoz és a munkádhoz.

Webáruházak esetében nagyon fontos, hogy az alapvető céges információkon felül megtalálják a vásárlási feltételeket, a garanciára jogosító leírást, és a csapat fotóját. A legjobb benyomást azok a csapatfotók keltik, ahol nem csak a cégtulajdonosok vagy cégvezetők rövid bemutatkozása és képe látható, hanem a teljes csapaté. Ez egy nagyon fontos üzenet. Minden cég emberekből áll, és egy cég sikere a csapat munkájától függ. Ha a cég felvállalja a recepciós leányzót is, az sokkal jobb benyomást kelt, mintha csak a vezérigazgató képét teszi közzé. Nem beszélve arról, hogy az ügyfél maga előtt látja azt az arcot akkor is, hacsak emailt ír a vevőszolgálatnak.

Nézd meg az alább felsorolt oldalakat. Évekkel ezelőtt akadtam rájuk, már nem is igazán emlékszem milyen okból, de megmaradt bennem az a pozitív kép, amit a cégről kialakítottam. Ezt hívják úgy, hogy maradandó jó benyomás! 🙂

https://www.alcenero.com/chi-siamo/staff/

https://www.pronesis.it/web-agency/

https://www.giovannirana.it/anche-io-sono-giovanni-rana/ci-presentiamo

https://moz.com/about/team

https://michaelhyatt.com/team/

Néhány kérdés, aminek a megválaszolása segíthet a Rólunk oldal tartalmának összeállításában:

  • Kik állnak a cég mögött? Fontos, hogy a virtuális világban a látogatók minél több megerősítést kapjanak arról, hogy valós személyek állnak a weboldal mögött.
  • Milyen garanciát vállalsz a tevékenységedre?
  • Mi a cég küldetése, mottója?
  • Mivel foglalkozik a cég? Melyek a legfontosabb szolgáltatások?
  • Miért és kiknek érdemes Téged választani?
  • Van a személyes vagy céges múltadnak olyan eleme, ami az oldal látogatói számára érdekes lehet?

Reméljük, hogy a fentiek segítenek egy szuper „Rólam” oldal létrehozásában, ami hozzájárul a leendő Virtuális Asszisztens vállalkozásod sikeréhez!

Virtuális Asszisztens szeretnél lenni, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Akkor örömmel jelentjük, hogy az általunk fejlesztett Vállalkozás Tervezési Mini Tanfolyam éppen Neked készült!  🙂 Az online végezhető kurzust a saját időbeosztásodhoz igazodva végezheted, a tananyag végére pedig összeáll a saját üzleti modelled és a konkrét terved! Ha szeretnél sikeres online vállalkozást indítani, akkor a további részletekért kattints IDE! 

 

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

KrisztinaA tökéletes „Rólunk” oldal

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.