6 tulajdonság, ami elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy sikeresen működő vállalkozást hozz létre

No comments

Krisztina írása

 

Nem elég az üzleti terv, az énmárka felépítése és a marketing ahhoz, hogy sikeres vállalkozóvá válj. Vannak olyan tulajdonságok, amelyek elenegedhetetlenek a sikeres vállalkozáshoz, ezek az ún. “soft skill-ek” (vagy magyarul puha vagy soft faktorok).

Ezek idővel megtanulhatóak, de az első fontos lépés az, hogy felismerjük magunkban ezek meglétét vagy a hiányát, aztán pedig tudatosan dolgozzunk a tökéletesítésükön!

NE légy:

Passzív

Tilos megállni és ölbe tett kézzel várni a szerencsét. Ha mozgásban maradsz, akkor mindig aktív energiákat fogsz magadhoz vonzani és előbb-utóbb óhatatlanul szembe jönnek a jó lehetőségek is!

Félős

Teljesen normális, ha eleinte nehezedre esik “nyomulni”, de ettől függetlenül muszáj valamilyen szinten elsajátítanod ezt a készséget is! Láttál már valaha sikeres, de félénk vállalkozót? Legyen a mottód a következő: “feel the fear, and do it anyway”!

A tökéletesség megszállottja

Ez az egyik legelterjedtebb kifogás, amikor halogatunk vagy nem fejezünk be valamit. Ha hajlamos vagy a tökéletesség illúzióját kergetni, akkor jó eséllyel sosem fogod magad 100%-osan késznek érezni, így meg kell tanulnod az elégséges szintig elvégezni a feladatokat, majd továbbhaladni!

Pesszimista

Az első ember, akinek el kell tudnod adni magadat, az TE vagy. Ha Te nem hiszel a projektedben vagy a vállalkozásodban, akkor senki sem fogja ezeket komolyan venni!

Lusta

Vagy akár azt is mondhatnánk, hogy kevésbé metodikus… A vállalkozásodban mindenért Te felelsz, így tehát nem engedheted meg magadnak a tétlenséget!

Sértődékeny

Az igaszság az, hogy a web sokszor rosszabb, mint egy rossz hangulatú munkahely… Ne vedd túlságosan a lelkedre a negatív kommenteket, vagy ha nem kapsz választ az üzenetedre / ajánlatodra! Egy pillanatot szánj arra, hogy tudomásul vedd a dolgot, majd haladj tovább!

Esetleg valamelyik pontban magadra ismertél? Melyik a Te mumusod? Kommentben várjuk a véleményeteket! 🙂

 

Elhatároztad magad? Készen állsz, hogy elkezdd építeni a saját, sikeres és jövedelmező Virtuális Asszisztens vállalkozásodat? Akkor válassz a kimondottan erre a pályára készülők számára összeállított tanfolyamaink közül, amelyek segítenek a biztos indulásban! 🙂

További információkért kattints ide: LINK

 

Lépj be ebbe a fantasztikus VA közösségbe!

INGYENES cikkek, oktatóanyagok és sok hasznos tipp vár Rád!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Krisztina6 tulajdonság, ami elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy sikeresen működő vállalkozást hozz létre

Related Posts

vállalkozni fogok

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 2. rész

Nemrégiben jelentkeztünk a cikkünk első felével amelyben elkezdtük átgondolni, hogy milyen konkrét lépésekkel tudod elkezdeni a saját Virtuális Asszisztens vállalkozásod felépítését. Mostani írásunk ennek a folytatása, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmedet néhány további dologra, amivel mindenképp fontos tisztában lenned! Az év elején megjelent cikkben segítettünk átgondolni, mivel is foglalkozz és kinek is dolgozz Virtuális Asszisztensként.

Virtuális Asszisztens interjú: Kovács Lilla

VA Tréning: Mióta dolgozol Virtuális Asszisztensként? Lilla: 2013-ban, Magyarországra költözésem után pár hónapig próbáltam munkát keresni.  Mivel bőségesen volt időm az állásinterjúk között,  így regisztráltam az akkori Elance és O-Desk platformokra. Ezek amolyan netes állásközvetítő oldalak voltak, és kezdetben én sem hittem, hogy sikerülhet ezt teljes munkaidős állássá tenni majd. Így kezdtem a VA pályafutásom

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok!

Eldöntöttem végre, vállalkozni fogok! De hogy induljak el? – 1. rész

Már jó ideje nem érzed magad jól a munkahelyeden és végre letisztult, hogy változtatnod kell. Úgy gondolod most vagy soha, mert végre egyértelműen érzed, hogy a mostani út számodra többé nem járható. Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetés nagyon nagy lelkesedéssel töltött el de most, hogy már január vége felé járunk, ismét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.